Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den ‘Taşımalı eğitim’ açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ildeki 3 milyon 784 bin 411 ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisinden 5 bin 836'sının nakillerinin başka illerdeki okullara yapıldığını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den ‘Taşımalı eğitim’ açıklaması

Mahmut Özer ile Malatya AFAD Koordinasyon Merkezi’nde deprem sonrası çalışmalara ilişkin gazetecilere açıklamada bulundu.

Deprem sonrası Malatya’da çalışmaların başarılı şekilde devam ettiğini ifade eden Bakan Özer, amaçlarının vatandaşların sağlam binalara ve konteyner kentlere nakillerini sağlamak olduğunu söyledi.

Özer, Malatya’daki nakil işlemlerinin çok hızlı ilerlediğine dikkati çekerek, “10 binin üzerinde konteyner kent planlaması ile ilgili çalışmalar nihayetlendi ve 1110 tane konteyner Malatya’da artık vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladı.” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından “sağlam” raporu verilen kamu binalarına tüm memurların ve çalışanların geçtiğini belirten Özer, vatandaşların sağlam raporlu binalara geçişiyle hayatın normal akışına kavuşmasını hızlandırmayı hedeflediklerini kaydetti.

*Bu 10 ilde 3 milyon 784 bin 411 öğrencimiz var. 212 bin 992 öğretmenimiz görev yapıyor. Daha önce almış olduğumuz kararları açıklamıştık. Yani ikinci önem burada, 10 ilde tüm sınıf, kademelerde devamlılık şartı aranmayacak. Yeni bir karar daha aldık.

*10 ilde kurulan çadır merkezlerini, yurtları, konteyner merkezlerini taşımalı eğitim kapsamına aldık. Orada kalan öğrencilerimizi ücretsiz olarak okullarımıza götüreceğiz, sıcak yemeklerini vereceğiz ve tekrar kaldıkları yerlere taşınmalarını sağlayacağız.

*Yine ailelerin istemeleri durumunda çocuklarını diğer illere, 71 ile taşımayla ilgili süreci başlattık. Bu kapsamda ilkokul, ortaokul ve liselerde 3 milyon 784 bin 411 öğrencimizin 71 ile naklini sağlayacak kadar kapasite oluşturduk.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER