MİLLİ EĞİTİM BAKANI NABİ AVCI'NIN ÇARŞAFLI ÖĞRETMEN ENDİŞESİ

Nabi Avcı'nın çarşaflı öğretmen endişesi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Öğretmenevi'nde bayramlaşma törenine katıldı.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI NABİ AVCI'NIN ÇARŞAFLI ÖĞRETMEN ENDİŞESİ
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bir kadın öğretmenin, kamuda başörtüsüne özgürlük sağlayan düzenlemeyle ilgili kendisine teşekkür etmesi üzerine, bir endişesini paylaştı.
 
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Öğretmenevi'nde bayramlaşma törenine katıldı.
 
Burada, Eskişehir Aziz Mahmut Hüdayi İmam Hatip Ortaokulu görev yapan öğretmen Betül Uluuysal, 'Demokratikleşme Paketi' kapsamında kamuda başörtüsüne özgürlük sağlayan düzenleme sebebiyle Bakan Avcı'ya teşekkür etti.
 
"Böyle bir ayıbı kaldırdığınız için sonsuz teşekkürler. Benim durumumda olan birçok kişi, okuluna daha çok bağlılık duymaya, okul kültürünü daha sahiplenmeye başladı. Bu konunun okullarımız, öğrencilerimiz için çok faydalı olduğunu düşünüyorum" sözleri üzerine Bakan Avcı şunları söyledi:
 
"Ben teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun inşallah. Ben, bazı yerlerde, 'işte çarşaflı öğretmen filan gibi mizansenlerle bunu sabote etmek isteyenler çıkabilir' diye endişe ediyordum. Bugün Yıldız'da (Yıldız Teknik Üniversitesi) galiba öyle bir şey olmuş. Öğretmenlerimizin sağduyusu, bu tür provokasyonları da boşa çıkartır. Ben size teşekkür ediyorum.
 
Baştan beri, yönetmelik çıkmadan önce de, burada yaptığımız toplantıda da bunu dile getirmiş olabiliriz. Hep söylediğimiz şuydu. Öğretmenlerimiz, kendilerine neyin yakışacağını bilirler. Öğretmenlerimiz, kimse kimsenin, hiçbir öğretmen arkadaşımız, yanındaki arkadaşının kılığına kıyafetine bakarak, onu rencide edecek şeyler söylemez. Bu, hepimiz için geçerli. Onun için inşallah çalışma barışımız, sağlık için de görevlerimizi daha büyük bir özveriyle sürdüreceğiz."
 
BİR TEŞEKKÜR DAHA 
 
Öte yandan, törene katılan Şennur Azade, ise açık lise öğrencilerini başı kapalı olarak sınava aldığı için hakkında dava açıldığını bildirerek, "2 yıl adliyeye gidip geldim. Bu konuda dava devam etti ve ben 2 yıl adliyeye gitmek zorunda kaldım. Her zaman düşündüm. 'Adliyede benim ne işim var ' diye ve şimdi her şey yerine oturdu. Yönetmelikler de, arkadaşlardan aldığım duyuma göre, gayet güzel. Sizlerin huzurunuzda Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
TÜRKİYE 3. SIRADA 
 
Ayrıca Bakan Avcı, gelirken yolda bir haber okuduğunu söyleyerek, "Bu haberi bir bayram müjdesi gibi sizlerle paylaşmak istiyorum. İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, bütün dünyada öğretmenlere en çok itibar eden ülkeler arasında Türkiye 3'üncü sırada. Çin birinci, Kore ikinci ve Türkiye üçüncü. Üçüncülük bizi kesmez. İnşallah hep birlikte, sizlerinde gayretiyle bu sıralamada birinci sıraya yükseliriz" dedi.
 
"MENDİL CEBİNE KALEM KOYUN" 
 
Avcı, ceketlerdeki mendil konulan ceplere kalem konulması uygulamasını başlattıklarını, bu uygulama ile mendil ceplerinde kalem olanların eğitimci olduklarının anlaşılacağını söyledi.
 
Avcı "Ben öyle bir uygulama başlatmaya çalıştım. Merkez camiamızda olduğunca yaygınlaştırmaya başladık. Şimdi arkadaşlarımızla bayramlaşırken bir taraftan da gözüm mendil ceplerindeydi. Ancak bu uygulama Eskişehir'e henüz gelmemiş. Kalem verdiniz de koymadık mı? diyebilirsiniz. O da doğru. Bir dahaki gelişimizde onu da takviye ederiz. Öğretmen arkadaşlarımızdan bu geleneğin tekrar sürdürülmesini istiyorum" şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER