Milli Eğitim Bakanı Özer: Arapça ve İngilizce destekleme kursları açacağız

Millî Eğitim Bakanlığı ve TRT arasında imzalanan 'İngilizce Öğretimi ve Yaz Okulları İngilizce Kurslarına Yönelik İş Birliği Protokolü'nün töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "İlk kez İngilizce ve Arapçadan da destekleme yetiştirme kurslarını açacağız." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Özer: Arapça ve İngilizce destekleme kursları açacağız

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Millî Eğitim Bakanlığı ve TRT arasında 'İngilizce Öğretimi ve Yaz Okulları İngilizce Kurslarına Yönelik İş Birliği Protokolü'nün imza töreninde açıklamalarda bulundu. Özer, 2022-2023 eğitim yılından itibaren ilk kez Arapça ve İngilizce destekleme ve yetiştirme kursları açacaklarını söyledi.

Özer, “2022-2023 eğitim yılından itibaren Türkçe, matematik ve fen bilimlerinin ardından ilk kez Arapça ve İngilizce destekleme ve yetiştirme kursları açacağız. Bu ülkede matematik, yabancı dil öğretilemiyor’ sözünü tarihin çöplüğüne gömeceğiz” ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Özer, şu şekilde konuştu:

"2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren Türkçe, matematik ve fen bilimlerine ilave olarak ilk kez İngilizce ve Arapçadan da destekleme yetiştirme kurslarını açacağız. Orada da yine TRT Genel Müdürlüğümüz ile iş birliği yaparak, içerikleri oluşturarak, destekleme yetiştirme kurslarında İngilizce veya Arapçada yeni yaklaşımları deneyerek İnşallah nasıl mesleki eğitimde 'Aradığım elemanı bulamıyorum.' retoriğini tarihin çöplüğüne adım adım gömüyorsak 'Bu ülkede matematik, yabancı dil öğretilemiyor.' söylemini de İnşallah tarihin çöplüğüne hep birlikte gömeceğiz."

KARAR GAZETESİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER