Milli Eğitim Bakanı Selçuk, 2023 Eğitim Vizyonu' nu On Binlerce Öğretmene Anlattı

Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) yapılan yazılı açıklamaya göre Milli Eğitim Bakanı Selçuk, 2023 Eğitim Vizyonu'nun açıklandığı 23 Ekim 2018'den itibaren Ağrı'dan Antalya'ya, Rize'den İzmir'e, Tokat'tan Tunceli'ye 30'a yakın ili ziyaret yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, 2023 Eğitim Vizyonu' nu On Binlerce Öğretmene Anlattı

Bu illerde yalnızca eğitimcilerin katıldığı sohbetler şeklinde, "Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları" adlı toplantılar yapan Selçuk, 2023 Eğitim Vizyonu'nun detaylarını, projeyi hayata geçirecek öğretmenlerle bizzat paylaştı.

Selçuk, toplantılarda hiçbir eğitim sisteminin kalitesinin, öğretmeninin kalitesini aşamayacağını belirterek, "Tüm Türkiye'yi kapı kapı dolaşıyorum. Bu, bir derdim olduğunu gösteriyor. O dert de bu ülkenin çocuklarına, doğmamış evlatlarına hizmet edebilmek.

Geçen günlerde İstanbul'daki Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda yapılan toplantıda bir defa daha öğretmen ve okul yöneticileri ile bir araya gelen Selçuk, bugüne kadar biriktirdiği deneyimlerin, 2023 Eğitim Vizyonu'nun ortaya konulmasında büyük payı olduğunu söyledi.

Selçuk, eğitimde hedeflenen noktaya, acil çözümlerle değil, zaman içinde uygulanacak projelerle ulaşılacağına söyleyerek konuşmasına, şöyle devam etti:

Eğitim Türkiye'nin en büyük sorunu değildir, eğitim Türkiye'nin en büyük çözümüdür. Politikaların dönüşümüyle ilgili kararlar aldık ve bu kararları 3 senelik bir projeksiyon içerisinde yerine getiriyoruz.

Türkiye'de çok yüksek bir beklenti oluştuğunu biliyorum. Kiminle konuşsam aynı beklentiden söz ediyor. Bu beklenti benim şahsımla ilgili değil, geleceğimizle, hayallerimizle ilgili, çocuklarımızın geleceğiyle ilgili bir beklenti.

Çocuğun bütünsel olgunlaşmasını sağlayacak sisteme geçilecek

Türkiye'nin eğitim alanında çok önemli bir birikimi olduğunu, eğitimde mutfakta dönüşüm gerçekleştirilmesi gerektiğini söyleyen Bakan Selçuk, bunun da öğretmenler eliyle yapılabileceğini söyledi.

Selçuk, çocuğun hukukunun değerini vurgulayarak, sınav odaklı değil, çocuğun duygu, düşünce ve hareket olarak bütünsel olgunlaşmasını sağlayacak bir sisteme aşama aşama geçileceğini anlattı.

Tanıtımı yapılan "tasarım ve beceri atölyeleri", "okul profili değerlendirme çalışması" ile yeni projeler bir araya toplandığında bütünün parçalarının birleşeceğini söyleyen Selçuk, tasarım beceri atölyelerindeki altyapının UNESCO'nun ISCED başlıklı bir meslek ve sektör sınıflandırmasının izdüşümü olduğunu, ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrencilerin bu atölyelerde, kendilerini tanıma fırsatı bulacağını bildirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER