Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan Flaş Açıklama

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Yalova'da Şaban Temüge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde milletvekilleri, hayırseverler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda yapmış olduğu konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığı olarak illeri ziyaret edip eğitimle ilgili daha iyi çalışmaları hayata geçirebilmek için mücadele verdiklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan Flaş Açıklama

Yalova'da eğitimi geliştirmek için bir arada olduklarını belirten Selçuk, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde eğitim sistemimizin uluslararası bir mukayese zemini üzerinde daha da gelişmesi için ne türlü tedbirler alınabilir; bunun üç senelik bir projeksiyonunu ortaya koyduk.

Bir vizyon belgesi çıktı ortaya. Türkiye, ay ay, sene sene ne zaman neyi nasıl yapacağını, niçin yapacağını çok net bir şekilde ortaya koydu.

Selçuk, eğitim sisteminin gelişmesine yönelik tedbirler almaya devam ettiklerini söyledi.

Bilimin, aklın, yöntemin gücünü kullandıklarına değinen Selçuk, sözlerine şöyle devam etti:

Çünkü bu olmadığında sadece iyi niyetle ya da bazı temennilerle bir eğitim sisteminin dönüşmesi mümkün değil. Bunun dünya çapındaki yolu bilimden geçiyor, akıldan geçiyor, çeşitli stratejileri uygulamaktan geçiyor.

Türkiye inşallah kendi gücüyle, toplumunun gücüyle, hayırseverlerin gücüyle eğitim kalitesini çok daha yüksek bir noktaya getirecek. Hayırseverlik maalesef Türkiye'de çok net anlaşılmıyor.

Herkesin parası olabilir, herkesin bütçesi olabilir ama herkes hayır yapamaz, herkese kısmet olmaz, bu bir nasip işidir, bir kısmet, bir gönül işidir. O yüzden şu ana kadar Yalova'mıza eğitim sisteminin kalitesi için katkıda bulunan bütün hayırseverlerimize teşekkür ediyorum.

Türkiye küresel rekabet içinde olması gereken bir ülke

Türkiye'de eğitime bağış yapmış hayırseverleri toplama ve Ankara'ya davet etme gibi bir projeleri olduğunu dile getiren Selçuk, karşılık beklemeden iyilik yapmanın iltifat edilmesi gereken bir olay olduğunu belirtti.

Yalova'da eğitimin daha iyi olabilmesi tüm paydaşların bir araya gelmesi gerektiğini söyleyen Selçuk, şöyle konuştu:

Yalova var olan ile tatmin olmamalı. Yalova çok daha büyük mesafeler alabilecek bir potansiyele sahip. Burayı bir uydu kent gibi düşünmek değil, burayı çok özel dünya çapında tanınan belirli bir iki konuda Türkiye'ye de öncülük eden bir yer haline getirmek mümkün.

Bu neyle olur? Bu insan kalitesiyle olur, eğitimle olur. Eğitim konusunda da biliyorum genel olarak olumlu bir tablo var Yalova'da fakat benim için bu çok olumlu değil.

Yalova, Türkiye'nin başka şehirlerine göre iyi olabilir ama benim için Yalova, New York'a göre nerede, Paris'e göre nerede, Londra'ya göre nerede? Benim ölçüm bu.

Türkiye küresel rekabet içinde olması gereken bir ülke, yoksa kendi kendimizle yarışarak bir yere varmamız çok mümkün değil. Ben bu yarışta hep beraber çocuklarımızın geleceği için emek veren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, konuşmasından sonra Yalova'da eğitime katkı sağlayanlara teşekkür belgesi verdi. İş insanı Orbay Tuna tarafından yaptırılacak spor lisesinin protokolünü de imzaladı.

Selçuk, toplantı öncesinde Yalova Valisi Muammer Erol'u ziyaret ederek, valilik şeref defterini imzaladı. Daha sonra merkeze bağlı Paşakent Mahallesi'ndeki Kardelen İlkokulu ve Ortaokulu'nu ziyaret yapan Selçuk, okuldaki sanat, beceri atölyesini gezerek öğrencilerle sohbet etti, öğretmen ve idarecilerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2019, 18:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER