Milli Eğitim Bakanlığı Yeni Uygulamayı Hayata Geçiriyor Bundan Sonra Artık

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni uygulamayı başlatıyor. MEB 40 dakika teneffüs ve MEB 9 kategori neler olacaktır. 

Milli Eğitim Bakanlığı Yeni Uygulamayı Hayata Geçiriyor Bundan Sonra Artık

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce hazırlanan Okul 2023 projesi kapsamında 40 Dakika Ders, 40 Dakika Teneffüs uygulaması, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı ikinci döneminde 12 okulda uygulanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023 eğitim vizyonunda yer alan teneffüs saatlerinin artırılmasıyla ilgili Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Okul 2023 projesi kapsamında 40 Dakika Ders 40 Dakika Teneffüs uygulaması ikinci dönem başlayacak.

Antalya'da hayata geçirilecek proje, Aksu'daki Cihadiye İlkokulu ve Ortaokulu, Alanya'daki Mahmutlar Kılıçaslan İlkokulu, Finike'deki İsmail Erol İlkokulu, Gazipaşa'daki Burhan İlkokulu ve Ortaokulu, Kaş'taki Dirgenler İlkokulu, Palamut İlkokulu ve Ortaokulu, Kemer'deki Merkez İlkokulu, Hacı Mehmet Saygın İlkokulu ve Kumluca'daki Mavikent Çanakçı 75. Yıl İlkokulu olmak üzere toplam 12 gönüllü okulda uygulanacak. Uygulama 2019-2020 eğitim öğretim yılının sonuna kadar devam edecek.

Teneffüs sürelerinin 40 dakikaya uzatılmasıyla öğrencilerin ilgi, yetenek ve mizaçlarına uygun alanda bireysel gelişimlerini destekleyen bir okul ekosistemi oluşturulacak. 

40 dakikalık teneffüste Spor Etkinlikleri, Halk Oyunları, Müzik ve Gösteri Etkinlikleri, Görsel Sanat Etkinlikleri, Bilgisayar Etkinlikleri, Model Uçak Yapımı, Kişisel Gelişim, Geleneksel Çocuk Oyunları Ve Yabancı Dil ana etkinlik toplam 9 kategoriden oluşacak.

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2019, 16:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER