Milli Eğitim'den Bir İlk: Kış Okulları

Milli Eğitim Bakanlığı, yaz okulu kapsamını genişleterek bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinde de tüm kursları açma kararı aldı. Bakanlık "Bilim", "sanat", "matematik" ve "İngilizce" olmak üzere 4 alanda ücretsiz kurslar için çalışmalarını bitirdi.

Milli Eğitim'den Bir İlk: Kış Okulları

Yaklaşık 19 milyon öğrenci, 20 Ocak'ta ilk yarıyıl tatilini yapmak üzere karne alacak. Milli Eğitim Bakanlığı, yarıyıl tatilinde de ilk kez kış döneminde ücretsiz olarak tüm kursları açacak. Kurslar 21 Ocak'ta başlayacak ve 5 Şubat Pazar gününe kadar sürecek.

Matematik ve İngilizce derslerinde açılacak kurslarda, 4. sınıftan 12. sınıfa kadar olan öğrenciler için belirlenecek 5 grupta etkinlik yapılacak. Bir öğrenci bu kursların her ikisine de başvurabilecek.

Öğrenciler bir dersten günlük 2, haftada 10, toplam 20 saatlik programlara katılacak. İki kursa katılan öğrenci, iki haftada toplam 40 saat ders almış olacak.

16 SAAT OLARAK PLANLANACAK

Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) destekleme ve yetiştirme kurslarında ise bilim ve sanat alanlarında her bir atölye programı, günlük en fazla 4 saat olmak üzere toplam 16 saat olarak planlanacak. Bir öğrenci, en fazla iki farklı atölye veya ders grubundan BİLSEM destekleme ve yetiştirme kursuna devam edebilecek, haftalık 16, toplam 32 saat atölyelere katılabilecek.
Öğrenciler ve öğretmenler, bulundukları illerde açılan kurslardan yararlanabilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER