MİLLİ EĞİTİM UZMANLIĞI BAŞVURU ŞARTLARI TARTIŞMA KONUSU OLDU

Yayımlanan kılavuzdaki şartlara bakıldığında, çok özel bir tanımlama yapıldığı ve sanki alınacak kişilerin tarif edildiği görüldü.

MİLLİ EĞİTİM UZMANLIĞI BAŞVURU ŞARTLARI TARTIŞMA KONUSU OLDU
Tepkilerden çekinen MEB’in, kılavuzu mesai saatinin bitiminden sonra yayımlaması da dikat çekti.
 
Milli Eğitim Uzmanlığı Sınav Kılavuzunda; sadece sözlü sınava dayalı alım yapılacağı, sınava Maarif Müfettişlerinin de başvuru yapabileceği, 5 ile 10 yıl arası hizmet şartının olduğu açıklandı. Ancak maarif müfettişi olmak için mevcut yönetmeliklerde 11 yıl hizmet şartı arandığı unutuldu. Yabancı dil sınavlarından (YDS/KPDS) hiçbir kurumun kabul etmediği 30 (otuz) puan alınması da yeterli bulundu.
 
CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, sınav kılavuzunda alınacak kişilerin adeta tarif edildiğini belirtti ve “MEB 75 AKP’li bürokrat arıyor. MEB yaptığı atamaların neredeyse tamamının yargı kararı ile iptal edildiğini unutmuş gibi davranmaktadır. Bakan Nabi Avcı AKP’li bürokratlar yaratmaya devam ediyor. Bakanlıkta çok önemli bir kadro olan Milli Eğitim Uzmanlığı kadrosuna yapılması düşünülen bu hukuksuz alımlara tüm eğitim çalışanlarını ve eğitim örgütlerini dur demeye davet ediyorum. Sınav kılavuzunun yürütmesinin durdurulması talebiyle dava açılması için tüm eğitim sendikalarına çağrıda bulunuyorum’’ dedi.(Kaynak/Sözcü)
Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2015, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kalem
Kalem - 9 yıl Önce

Öncelikle, yas ve KPDS den 30 almanın yeterli olacağını bilen çoğu meslektaşımız bu sınava girerdi. 2. Olarak hizmet yılı zorunluluğu 10 yıl iken 5 yıla düşüyor, yaş 40 tam 35'e düşüyor.branşım beden eğitimi ve spor , 14 yıllık öğretmenim, şu an ve son 4 yıldır branşımda açılmadı, yaşım 35. Her yıl açılmayan, açıldığında ise tüm branşlardan açılmayan bir sınav için lütfen yaş sınırı koymayın, saygılarımla.

SIRADAKİ HABER