Milli Eğitime İşletmeci Bakan Yardımcısı

İki dönem Ak Parti Konya Milletvekili olarak TBMM'de görev yapan Orhan Erdem, bakan yardımcısı oldu.

Milli Eğitime İşletmeci Bakan Yardımcısı

Eski Konya Milletvekili Orhan Erdem, Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılığına atandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in imzasını taşıyan atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu arada Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcılığına ise Dr. Abdurrahman Arıcı atandı.

ORHAN ERDEM KİMDİR?

Orhan Erdem, 7 Ekim 1963'te Konya Akşehir'de doğdu. Babasının adı Nuri, annesinin adı Zarife'dir. Dokuz Eylül Üniversitesi Muğla İşletmecilik Yüksek Okulu'nu bitirdi. Turizm ve serbest ticaret işiyle uğraştı. Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği Üyeliğinde bulundu. 22. Dönem Konya Milletvekili, 23. Dönem'de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı İdare Amiri oldu. Orta düzeyde İngilizce bilen Erdem, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

Millî Eğitim Bakanlığından:

Karar Sayısı : 2011/835

1 ‒ Açık bulunan 1'inci derece kadrolu ve + 8000 ek göstergeli Bakan Yardımcılığına Orhan ERDEM'in atanması, 657 sayılı Kanun'un 59 ve 60 ıncı maddeleri ile 2451 sayılı Kanun'un 2'nci maddesi gereğince uygun görülmüştür.

2 ‒ Bu Kararı Millî Eğitim Bakanı yürütür.

29/10/2011

Abdullah GÜL

CUMHURBAŞKANI

Recep Tayyip ERDOĞAN Ömer DİNÇER

Başbakan Millî Eğitim Bakanı





Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
irfan öz
irfan öz - 12 yıl Önce

Bravo tebrik ederim

Ahmet SÖZÜMERT
Ahmet SÖZÜMERT - 12 yıl Önce

Bakan yardımcılığı başka yerde yok benim fikrim demişti Başbakanımız.Özel sektörde alanlarında yetkin insanları atayacaklardı.Şimdi anladık ki kalite,yetkinlik filan hikayeymiş...Meclise alamadıkları eski millet vekillerini bakan yardımcısı yapmanın kılıfıymış bu...Allah'a havale ediyoruz...Neden mi çünkü Bu halkın başka diyeceği şey yok..Ne basın bir şey diyebilecek bu duruma ne de şişirdikleri kardeş sendikalar geçmiş ola eğitimci kardeşlerim... İşletileceksiniz artık bundan sonra hem de çok daha fazla..

Hakan Sert
Hakan Sert - 12 yıl Önce

Yaşasın artık işletme konusunda kitap yazmış bakanımıza yine işletme konusunda rehber olabilecek daha bir işletmeci yardımcı geldi.Keşke arada eğitimden anlayan birileri de olsaydı...Fena olmazdı...

Mustafa DEĞER
Mustafa DEĞER - 12 yıl Önce

Saygıdeğer Öğretmenlerimiz...... Sizler, çocuklarımızı öğreten ve eğiten muhterem insanlarsınız. Ancak, Devleti yönetmek ile okulda çocukları yönetmek çok farklı şeylerdir. Sizin çözemediğiniz olay budur, çünkü sizler eğitim hayatınızda Temel Hukuk, İdare Hukuku, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku yada Anayasa Hukuku gibi dersler almadığınız için eğitim camiasına farklı bir gruptan gelenleri kabullenemiyorsunuz. Ama buna alışacaksınız. Yıllardır Avukat veya farklı dallardan gelen üst düzeye hiç sesiniz çıkmıyordu. Mekanik hiyerarşiyi ve kendini beğenmişliği bırakalım, geleceğe bakalım. Sizlerin içinde 2 yıllık eğitim enstitüsü yada rahmetli B. Ecevit döneminde 2 ayda eüğitim enst. den mezun olan öğretmen olanlar var. Yorum yaparken diğer meslek dallarını bilip bilmedeneleştirmeyelim. Sayın Bakanımızın başrılarını kimse yadırgayamaz.Herkes haddini bilmeli. Biz ne öğretmen kökenli müdürler gördük imzayı nereye atacağını bilmeyen, dilekçe yazamayan.

celal atıcı
celal atıcı - 12 yıl Önce

2 yıllık MYO mezunu birisini sırf kadro verelim diye en önemli bakanlığın yardımcılığına atamak, abesle iştigaldir. hani bakan yardımcıları,işi iyi bilen,işin mutfağından çıkan, bakana rehberlik edenlerden seçilecekti? orhan erdemin eğitimcilği, öğrenciliği ile sınırlıdır.

İlhan Yıldız
İlhan Yıldız - 12 yıl Önce

Sayın Mustafa bey bizde zaten diplomanın herşeyi çözmediğini söylemekteyiz...Keşke o küçümsediğiniz herhangi bir hukuk dersi almayan fakat yıllardır öğretmenlik mesleğinin ne demek olduğunu öğrenen iktisat,veterinerlik,su ürünleri mezunu arkadaşlardan birileri gelseydi. en azından okullarda neler olduğunu bilirdi.Diplomalısını değil,eğitimle alakası çocuğunun veli toplantılarından öte olan birilerini istiyoruz.Yoksa kimsenin kendini beğendiği filan yok,lütfen kurduğunuz cümleleri siz kurmamışsınız gibi okuyunuz kimin kendini beğenme yönünde bir tavır sergilediğini göreceksiniz..İşe göre adam bulmak lazım,adama göre iş yaratmaya çalışmayalım.Bugün duyurulan yardımcısıda maalesef ne tecrübe ne diploma uymadığı için ümitlerimizi iyice kırdı.Tecrübe koca çınar diploma ise henüz ekilmemiş tohumdur.İkisi de maalesef bu camianın başına geçenlerde yok...

SIRADAKİ HABER