MİLLİ EĞİTİMİN ÜVEY EVLATLARI

Milli Eğitim Bakanlığın Teşkilat Yapısını düzenleyen 652 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile, taşra teşkilatında çalışan eğitim yöneticilerine yeni bir umut yeni bir heyecan geldi, geldi gelmesine de, hayallerde fazla uzun sürmedi.

MİLLİ EĞİTİMİN ÜVEY EVLATLARI
Dünya gerçekler dünyası, ne ekersen onu biçersin. Bu kadrolar hep vaatlerle yıllarca oyalandı, beklide kendi uydurdukları masallara inandı il ve ilçe yöneticileri;

 

İl Milli Eğitim Müdürlerine gelen 3600 ek gösterge ile ilgil hayaller kurulmaya başladı, bize de bize de bizde isteriz dendi, ancak arkası gelmedi, ancak camiada daha sonra bu ek gösterge rakamını hak eden Eğitim Müfettişleri yararlandı. Tabii ki yıllardır birlik ve beraberlik içinde çalışmış olduğumuz arkadaşlarımıza gelen bu ek gösterge oranı bizleri de sevindirdi. Yeniden hayaller kurmaya başladık, belki eğitim yöneticilerine de bu ek gösterge verilir diye .

 

Uluslar Arası Eğitim Yöneticileri Derneği (UEYDER) bir misyon yüklenerek,  Milli Eğitim Bakanlığı Taşra Teşkilatının sorunlarını dile getirmeye başladı. Bazı arkadaşlarımız sıkıntılarını taleplerini dile getirdiler. Bu sıkıntı ve  talepleri en üst makamlara kadar taşıdılar ve taşımaya devam etmektedirler. Çeşitli yazı ve makalelerle İl ve İlçe Milli Eğitim yöneticilerinin sıkıntılarını http://ueyder.orgda dile getirmeye başladılar, inşallah bu sese kulak veren olur.

 

Geçici görevlendirmeler son Teşkilat yasası ile perçinlenme aşamasındadır, Anlaşılan bundan sonra İl Müdürlerimiz, Bakanlık Merkez Teşkilatı çalışanlarımız  iyiden iyiye bir sıkıntılı döneme gireceklerdir. Çünkü  Ek ödemeler ile ilgili 652 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararnamenin 42. maddenin 3 bendinde yer alan ”bakanlık merkez teşkilatı ile İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde görevlendirilen ve ek ders ücreti alamayan öğretmenler de bu ek ödemeden yararlanır” ifadesi  ile geçici görevlendirmeler perçinlenmiştir.

 

 

Bakanlık tarafından görevlendirmeler asıl gibi nitelendirilmiştir. Personel  Genel Müdürlüğü 15/10/2010 tarihli 74613 sayı ile TÜRK EĞİTİM-SEN’e gönderdiği yazıda, bu görevlendirmelerin bir hak gibi gösterildiği gözlenmektedir. Görevlendirmeler, asıl olarak bu görevi yapanların önüne geçmektedir.

 

Sayın Bakanımızdan, yıllardır süre gelen ücret dengesizliğine son vermesini bekliyoruz. Yetki ve sorumluluklarımıza parelel mali haklar talep ediyoruz. Bugün bu kadrolarda görev yapan “Müdürler” emekli olmamakta direnmektedirler. Bunu herkesin görmesini istiyoruz. Bu tablonun tek nedeni ise 3600 ek gösterge hakkının verilmemesidir. Emekli olduğunda çalışrken alınan maaşın yarısı ancak alınabilmektedir.  3600 ek göstergenin Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve  Şube Müdürlerine verilmesini,  görevlendirmelerde İlçe teşkilatlarında kurum içinde şube müdürü varken okullardan  ilçe milli eğitim müdürü görevlendirmelerine son verilmesini, şube  müdürü görevlendirmelerinde idarecilik deneyimine sahip okul müdürleri yada müdür yardımcılarının görevlendirilmesi, görevlendirmelere verilecek olan  ek ödeme oranından daha fazlasının kadrolu şube müdürlerine verilmesi konusundaki görüşlerimi arz ederim.

Ahmet TURAN

Eğitim Yöneticisi 



 

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kadrolu Şube Müdürü
Kadrolu Şube Müdürü - 13 yıl Önce

Ek ödemelerde de görevlendirmeler daha fazla alacak.(Denge tazminatı + %90 ek ödeme öngörülüyor.)Bu durumda kadrolu şube müdürleri de boş olan şube müdürlüklerine görevlendirme talep etsin.Komedi.

SIRADAKİ HABER