Milyonlarca üniversite öğrencisini şoke eden haber! Öğrenci harçları geri geldi iddiası... YÖK sonunda sessizliğini bozdu

Resmi Gazete'de yayımlanan 2023-2024 eğitim öğretim yılı öğrenci harçlarıyla ilgili Cumhurbaşkanı Kararı, öğrenci harçları konusunda gündem oluşturdu. Sosyal medyada "harçlar geri mi döndü?" iddiaları dolaşırken, YÖK'ten bir duyuru geldi. İşte ayrıntılar...

Milyonlarca üniversite öğrencisini şoke eden haber! Öğrenci harçları geri geldi iddiası... YÖK sonunda sessizliğini bozdu

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

HARÇ ÜCRETLERİNE YÖK AÇIKLIK GETİRDİ

Ancak, yapılan açıklamalara göre, devlet üniversitelerinde eğitim gören öğrenciler harç ücreti ödemeyecekler. Bu nedenle, sosyal medyada dolaşan iddiaların aksine, harçlar geri getirilmedi.

Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından yapılan açıklamaya göre, öğrenciler, program sürelerini aşmadıkları sürece geçmiş yıllarda olduğu gibi harç ödemeyecekler. Bu kararla birlikte, devlet üniversitelerinde eğitim alan öğrencilerin maddi yükümlülükleri aynı şekilde devam edecek ve harçlar geri alınmayacaktır.

Kararın 1. maddenin 3. fıkrası ise şöyle;

“2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında öğrenimine devam eden veya yeni kayıt yaptıracak birinci öğretim ve açık öğretim öğrencilerinden, 3 üncü ve 10 uncu maddelerdeki hükümler saklı kalmak kaydıyla, öğrenci katkı payı alınmaz. Bu öğrencilerden alınması gereken öğrenci katkı payı tutarları, Devlet tarafından karşılanır. Bu fıkra kapsamında 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında Devlet tarafından karşılanacak öğrenci katkı payı tutarlar' %40 artırımlı olarak ödenir.”

Bu açıklama, geçen yıl olduğu gibi, devam eden veya yeni kayıt yaptıracak birinci öğretim ve açık öğretim öğrencilerinin öğrenim ücretlerinin devlet tarafından karşılanacağını doğrulamaktadır. Öğrencilerin maddi yükümlülükleri devam etmeyecek ve öğrenci katkı payı tutarları devlet tarafından ödenecektir.

Karar Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER