Minik yazarlar ilk kitaplarını imzaladı

Sultanbeyli Merkez ilkokulu tarafından 4 yıldır çocukların yeteneklerini keşfetmek için düzenlenen "Minik Kalplerden Şiirler ve Hikayeler Kitabı"nın imza töreninde minik yazarlar kitaplarını imzaladı.

Minik yazarlar ilk kitaplarını imzaladı

  Sultanbeyli Merkez İlkokulu tarafından 4 yıldır düzenlenerek geleneksel hale gelen ‘Minik Kalplerden Şiirler ve Hikayeler Kitabı’ imza töreni okul bahçesinde gerçekleştirildi. Törene Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürü, şube müdürleri, çok sayıda veli ve öğrenci katıldı. Çocukların edebiyat alanındaki yeteneklerini keşfetmek için düzenlenen programda minik yazarların oldukça heyecanlı olduğu görüldü. Sultanbeyli Merkez İlkokulunda üçüncü ve dördüncü sınıfta eğitim gören öğrenciler, yazmış oldukları şiir ve hikayelerden derlenen kitapları imzalayarak ziyaretçilere hediye etti. 
  “Çocuklarımızdan birisinin ilerde yazar olabilme yeteneği var mı onu keşfetmek istiyoruz” 
  Programda konuşma yapan Sultanbeyli ilçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Çağlar, "Daha önce valiliğimiz İstanbul genelinde buna benzer minik yazarları keşfetmek amaçlı bir proje düzenlemişti. Fakat Merkez İlkokulu'muz bunu daha önce başlatan ve devam ettiren okulumuz oldu. Çocuklarımızın ilgi ve kabiliyetleri doğrultusunda yönlendirilebilmeleri için bu tür etkinlikler çok önemli. O yüzden bu organizasyonlara destek vermeyi ve öğrencilerimizin katılmasını önemsiyoruz. Buradaki amaç, çocuklarımızın bir tanesinin ileride yazar veya şair olmak için yeteneği var mı, onu keşfetmek" dedi.
  Etkinlik velilerden tam not aldı 
  Çocuklarının heyecanını paylaşan veliler de bu tür organizasyonlar içerisinde yer almayı hem çocuklarının hem de kendilerinin sevdiğini, bu tür faaliyetlerin Sultanbeyli genelinde yaygınlaşmasını istediklerini özellikle Sultanbeyli Kültür Merkezi'nde böyle etkinliklere yer verilmesi gerektiğini söyledi. Program sonunda kitaplarını hatıra olarak kalması için, duygularını yazarak ifade eden, yazılarda hayallerini anlatan çocuklar,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Çağlar'a imzalattı.
                                         

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2018, 06:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER