MUAMMER YILDIZ; HERKES KENDİ OKULUNA GEÇEBİLECEK...

İstanbul İl Milli eğitim Müdürü Muammer Yıldız, "Nakil süreci şu anda devam ediyor. Bu nakil sürecinde çocuklarımız puanlarının tuttuğu, zaten okullarımızın taban puanları belli oldu, yerleri tercih etme imkanları var. Her hafta nakilden dolayı da kontenjan oluşuyor" dedi.

MUAMMER YILDIZ; HERKES KENDİ OKULUNA GEÇEBİLECEK...
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Güngören Cumhuriyet İlkokulu'nda gerçekleştirilen 'Veli Oryantasyon Programı'na katıldı.

 

Anasınıfı ve 1. sınıfların 2014 - 2015 eğitim - öğretim yılına başlaması nedeniyle düzenlenen törene katılan Yıldız, Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş  (TEOG) sonuçlarıyla ilgili açıklama yaptı. Gazetecilerin bazı velilerin şikayetlerinin gündeme gelmesiyle ilgili sorusuna Yıldız, "Bildiğiniz gibi nakil süreci şu anda devam ediyor. Bu nakil sürecinde çocuklarımız puanlarının tuttuğu, zaten okullarımızın taban puanları belli oldu, yerleri tercih etme imkanları var. Her hafta nakilden dolayı da kontenjan oluşuyor. Geçen sayın bakanımız da bunu izah ettiler. Çocuklarımız kendi okullarına geçebilecekler. Şu anda bir sıkıntı yok" şeklinde cevap verdi.

 

Saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasının ardından veli ve çocuklara seslenen Muammer Yıldız yaptığı konuşmanın bir bölümünü yine TEOG sonuçlarına ayırdı. Yıldız yaptığı konuşmada, "2014 - 2015 eğitim - öğretim yılı uyum programı dediğimiz çalışmayla başlıyor. Anasınıfı, 1. Sınıf, ortaokul ve 8. Sınıfı bitirip, TEOG sınavına girip okullarına yerleşen çocuklarımızın da uyum programları var. TEOG sınavlarıyla ilgili nakil süreci devam ediyor. Dolayısı ile velilerimizin sadece 1. sınıfta çocukları yok. Bu çocuklarımız için de yeni dönemin hayırlı olmasını diliyoruz. Çocuklarımız bu nakil sürecinde tercihlerini takip ettikleri takdirde, puanları itibariyle daha iyi bir üst tercihine taşıyabilirler. Nakil süreci sadece istediği okula yerleşememiş çocuklarımız için değil, genel anlamda hak ettikleri ideallerinde olan okullara yerleşmeleri için de bir fırsattır. Bunu da iyi değerlendirsinler derim" dedi.

 

Konuşmaların ardından ilköğretim öğrencileri tarafından hazırlanan dans gösterisi izleyicilerden büyük alkış aldı. Okul bahçesine kurulan oyun alanları ilk kez okulla tanışacak öğrenci ve velilere güzel anlar yaşattı.
Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
mağdur
mağdur - 10 yıl Önce

atıyolar.beceremediniz bırakın barii...

SIRADAKİ HABER