MÜDÜR SÜRGÜNÜNE MAHKEME 'DUR' DEDİ AMA...

Yargı kararını uygulamayan İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğüne Yargıdan Bir Tokat Daha…

MÜDÜR SÜRGÜNÜNE MAHKEME 'DUR' DEDİ AMA...
İstanbul İli Avcılar İlçesi Haydar Akın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Müdür olarak görev yapmakta iken, görev süresi uzatılmayarak  İstanbul-BeylikdüzüBirlik Sanayi Mesleki Eğitim Merkezine  öğretmen olarak ataması gerçekleştirilen okul müdürünün yapılan değerlendirme sonucunda 75 puan altında puan verilmesine  ilişkin işlemin ve bu sebeple görev süresinin uzatılmaması işleminin iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle açmış olduğu  dava  hakkında, İstanbul 5.İdare Mahkemesi iptal kararı  kararı verdi.

 
İdare Mahkemenin iptal  kararını, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü   uygulamayarak, hakkında ikinci kez değerlendirmede  bulundu. Değerlendirme sonucu  84.81  puan   verildiği halde  Haydar Akın Mesleki ve Teknik Anadolu  Lisesi okul müdürlüğü  görevine,okulunda alanı bulunmadığı gerekçesiyle valilik makamından alınan  04.09.2015 tarih ve 8799760 sayılı sayılı olurla görevine iade etmedi.
 
İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünün valilik makamından almış olduğu olurun yürütmenin durdurulması ve iptali yönünde açılan dava hakkında İstanbul 13.İdare Mahkemesi 2015/309 Esas nolu 17.11.2015 tarihli kararıyla yürütmenin durdurulmasına karar verdi.
 
Görev süresi uzatılmayan okul müdürleri hakkında bu güne kadar yaptığı her idari işlem yargıdan dönen İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu kararı uygulayıp uygulamayacağı ise merak konusu oldu. 

İŞTE İLGİLİ MAHKEME KARARI 
Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER