MÜDÜR YETKİLİ ÖĞRETMENLERE NÖBET ÜCRETİ ÖDENSİN

MÜDÜR YETKİLİ ÖĞRETMENLERE NÖBET ÜCRETİ ÖDENSİN
Eğitim-Bir-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı’na yazılı başvuruda bulunarak, fiilen nöbet görevini yerine getiren müdür yetkili öğretmenlere toplu sözleşme hükmü gereği ek ders ücreti ödenmesi gerektiğine ilişkin il milli eğitim müdürlüklerine genel bir yazı gönderilmesini talep etti.
 
Eğitim Bir-Sen'den yapılan açıklamad şunlar dile getirdi:
3. Dönem Toplu Sözleşme hükmüne göre, örgün eğitim kurumlarında (mesleki eğitim merkezleri dâhil) ilgili mevzuatına göre kendilerine nöbet görevi verilen ve bu görevi de fiilen yerine getiren müdür yardımcıları ile öğretmenlere, 2016 yılında haftada 2 saati ve 2017 yılında ise haftada 3 saati geçmemek üzere ek ders ücreti ödenecektir.
Müdür yetkili öğretmenlerin, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde, fiilen ve de hukuken nöbet görevi icra ettikleri bilinmektedir. Öte yandan, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine Dair Yönetmelik hükümleri çerçevesinde, müdür yetkili öğretmenlerin, ‘müdür’ statüsünde olmadıkları, görevli oldukları eğitim kurumunda müdür normu bulunmadığı için ‘asli görevleri olan öğretmenlik görevine’ ilaveten ‘yönetim hizmetlerini yürütmek üzere’ görevlendirildikleri, ancak bu görevlendirilmelerinin 657 sayılı Kanun’un 88 ve 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 37. maddesine göre verilen ikinci görev kapsamında olmadığı görülmektedir.
Fiilen nöbet görevini yerine getiren müdür yetkili öğretmenlere, toplu sözleşme hükmü gereğince nöbet görevi karşılığı ek ders ücretinin ödenmesi gerektiği açıktır. Buna rağmen bazı milli eğitim müdürlüklerince, müdür yetkili öğretmenlere söz konusu nöbet görevi karşılığı ek ders ücreti ödenmeyeceğinin bildirildiği sendikamıza iletilmiştir.
Bakanlıktan, söz konusu karışıklığın giderilmesi ve mağduriyetlerin önlenmesi amacıyla fiilen nöbet görevini yerine getiren müdür yetkili öğretmenlere toplu sözleşme hükmü gereği ek ders ücreti ödenmesi gerektiği noktasında genel bir yazının hazırlanarak, il milli eğitim müdürlüklerine gönderilmesini istedik.
Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2016, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Burası Türkiye
Burası Türkiye - 8 yıl Önce

Bir öğretmen sınavdan 600-700 tl arası alırken müdürler ve müdür yardımcıları 4-5 milyar alıyor bunu idareci söylüyor.hala daha nöbet ücreti verelim derdindesiniz, sınavın ağır işçileri öğretmenler düzeni sağlamak için 2,5-3 saat sınavda sandalyeye yapışık biblo gibi dururken; idareciler keyif sürsün çay/ kahvelerini yudumlasın televizyon izlesin idarecilere daha fazla hak verin...Helal olsun sizlere...

mert yılmaz
mert yılmaz - 8 yıl Önce

idarecilerin nöbet tutmadığı hepimizin malumu bir öğretmen nöbet tutmazsa hemen idareci uyarısı ile karşılaşıyor oysa idareci odasından çıkmadan nöbet tutmuş gibi görünse kimseler bir şey yapamıyor..Derhal bu saçmalığa son verilmeli.

SIRADAKİ HABER