MÜDÜRLER BAĞIŞ ALAMAYACAK

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni dönemde okula başlayacak birinci sınıf öğrencilerinin kayıtlarının e-kayıt sistemi ile yapıldığını duyurdu.

MÜDÜRLER BAĞIŞ ALAMAYACAK

e-Kayıt sistemi sayesinde veliler ek herhangi bir evrak temin etmeden, kayıt, katkı ve zorunlu bağış yapmadan sadece okullar açıldığında çocuğunu okula götürmesi yeterli olacak. Bakanlık, Türkiye genelindeki resmi ilköğretim okullarına 2011-2012 eğitim öğretim yılında birinci sınıflar için öğrenci kayıtlarının, Ulusal Adres Veri Tabanı'ndaki adres ve nüfus bilgileri esas alınarak öğrenci yerleştirme komisyonlarının belirlediği kayıt alanları doğrultusunda e-Kayıt sistemi ile yapıldığını duyurdu.

BAŞKA PROSEDÜR YOK

Mecburi öğretim çağına giren 1 milyon 258 bin 839 çocuğun ikametlerine en yakın ilköğretim okullarına yerleştirildiği kaydeden MEB'in açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Velilerimiz Bakanlığımızın http://www.meb.gov.tr internet adresinde yer alan Veli Bilgilendirme Sisteminden çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulu ve okulun adresini öğrenebileceklerdir. Bu yerleştirme aynı zamanda kesin kayıt anlamına gelecektir. Velilerimizin ek herhangi bir evrak temin etmeden, kayıt, katkı ve zorunlu bağış yapmadan okullarımız açıldığında çocuğunu okula götürmesi yeterli olacaktır."

GERÇEĞE AYKIRI BEYAN

Okula kayıt edilen öğrenci listelerinin okullarda velilerin rahatça görebilecekleri şekilde asılacağı, okulların web sayfalarında yayınlanacak veya telefonla sorulduğunda bilgi verileceği belirtildi. Gerçeğe aykırı beyanda bulunarak okulu değiştirilen öğrenciler, tespit halinde adreslerine uygun okullara kayıtları ve nakillerinin yapılacak. 2011-2012 eğitim-öğretim yılı, 19 Eylül 2011 Pazartesi günü başlayacak.


 

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER