MÜFETTİŞLERDEN ÖĞRENCİLERE ŞOK SORU: ATATÜRK'Ü KÜ ERDOĞAN'I MI SEVİYORSUNUZ?

Adana'da 3 okula giden Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerinin, öğrencileri bir odaya alarak, "Atatürk'ü mü yoksa Erdoğan'ı mı seviyorsun" ve "Okulunuzda Başbakan aleyhine konuşuluyor mu" sorularını sorması velileri isyan ettirdi.

MÜFETTİŞLERDEN ÖĞRENCİLERE ŞOK SORU: ATATÜRK'Ü KÜ ERDOĞAN'I MI SEVİYORSUNUZ?
Adana'da Özel Çukurova Bilfen, Başkent ve Adana Koleji'ne giden MilliEğitim Bakanlığı müfettişlerinin, öğrencileri odaya çekip sorguladığı ileri sürüldü. İddiaya göre müfettişler, öğrencilere, " Atatürk 'ü mü yoksa Erdoğan'ı mı seviyorsun'' diye sordu. Öğrencilere, "Okulunuzda Başbakan aleyhine konuşuluyor mu?'' sorusunun yöneltildiği ileri sürüldü. 

Bu iddia üzerine aileler Özel Çukurova Bilfen Koleji'ne akın etti. Müfettişlerin ''çalışma yaptığı'' odaya giren aileler tepkisini yöneltti. Müfettişler ise suçlamalara herhangi bir yanıt vermedi. Müfettişler ile veliler arasında yaşanan gerilim, MEB bürokratlarının okulu terk etmesiyle sona erdi. 

Özel Çukurova Bilfen Koleji öğrencileri derslere girmedi. Adana Barosu ise ailelerle temasa geçti ve hukuki yardım için avukat görevlendirdi. 

(Gerçek Gündem)
Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER