MÜHENDİS ADAYLARINI İSYAN ETTİREN SINAV

Mühendislik adaylarını isyan ettiren sınav.Mühendisler ve mühendis adaylarını çıldırtan düzenleme ile teknik öğretmenler mühendislik diplomasına sahip olabilecek. 100 TL sınav harcı yatıran temmuz ayında yapılacak sınava girerek, mühendislik diplomasına sahip olabilecek. Sosyal medyada bu düzenlemeye tepki gösteren mühendis adayları, yüksek puan alarak girdikleri bölümlerde okudukları müfredatın zorluğundan ve temmuz ayında yapılacak sınav için ÖSYM'nin safyasında yayınlanan örnek sorulara isyan ediyorlar.

MÜHENDİS ADAYLARINI İSYAN ETTİREN SINAV



YÖK Başkanı YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya TRTHaber'de yaptığı açıklamada net olarak teknik öğretmenlere mühendislik meselesinin hallolduğunu açıklamıştı. 
milliyet.com.tr'nin haberine göre 17 haziran'da  başvuru süresi biten ve 21 Temmuz'da yapılacak sınavla eğitim fakültelerini ve meslek yüksek okullarını bitiren teknik öğretmenlere mühendislik diploması verilmiş olacak.

YASAL DÜZENLEME

3795 sayılı Kanun'un 4. maddesi gereğince hazırlanan ve 7.8.1992 tarih ve 21308 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan "Teknik Öğretmenler İçin Düzenlenecek Mühendislik Programlarının Uygulama Esas ve Usulleri Yönetmeliği”nin 6. maddesi ile Yükseköğretim Genel Kurulunun 06.06.2013 tarihli kararı uyarınca, ÖSYM tarafından her yıl bir defa merkezi olarak Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Giriş Sınavı (2013-Mühendislik Tamamlama) yapılacak

Teknik Öğretmenler için Düzenlenecek Mühendislik Tamamlama Programlarına Başvurabilecek Mezuniyet Alanları:

BİLGİSAYAR ÖĞRETMENLİĞİ

BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ ÖĞRETMENLİĞİ

BİLGİSAYAR VE KONTROL ÖĞRETMENLİĞİ

DÖKÜM ÖĞRETMENLİĞİ

ELEKTRİK ÖĞRETMENLİĞİ

ELEKTRONİK ÖĞRETMENLİĞİ ELEKTRONİK VE BİLGİSAYAR ÖĞRETMENLİĞİ

ELEKTRONİK VE HABERLEŞME ÖĞRETMENLİĞİ ENERJİ ÖĞRETMENLİĞİ

KALIPÇILIK ÖĞRETMENLİĞİ KONTROL ÖĞRETMENLİĞİ

MAKİNE ÖĞRETMENLİĞİ

MAKİNE RESMİ VE KONSTRÜKSİYONU ÖĞRETMENLİĞİ

MEKATRONİK ÖĞRETMENLİĞİ METAL ÖĞRETMENLİĞİ MOBİLYA VE DEKORASYON ÖĞRETMENLİĞİ

OTOMOTİV ÖĞRETMENLİĞİ

TALAŞLI ÜRETİM ÖĞRETMENLİĞİ TASARIM VE KONSTRÜKSİYON ÖĞRETMENLİĞİ

TEKSTİL ÖĞRETMENLİĞİ TEKSTİL TERBİYE ÖĞRETMENLİĞİ T

ELEKOMÜNİKASYON ÖĞRETMENLİĞİ TESİSAT ÖĞRETMENLİĞİ YAPI ÖĞRETMENLİĞİ


İŞTE SOSYAL MEDYADA MÜHENDİSLİK TAMAMLAMA SINAVINA TEPKİLER

 


Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet arslan
mehmet arslan - 11 yıl Önce

Bir teknik öğretmen olarak bu haberin derhal kaldırılmasını istiyorum. mağdur olan mühendisler değil 8 yıl(4 lise+ 4üniversite) teknik eğitim aldığımız için anayasayla 1992 yılında bize tanınan ama mühendisler odasının baskılarıyla uygulanmayan biz teknik öğretmenler olduk. bu haber bizi daha da çok yaralamıştır.

faruk aslan
faruk aslan - 11 yıl Önce

arkadaşlar ben teknik öğretmenim. 2003 yılında mühendis olan arkadaşlarla sınava girdim ve 320 puan aldım o dönemlerde inşaat mühendisliğinin taban puanı 290 lardaydı. ama gel görki ankaradaki nefesi kuvvetli bir hoca bizim 4 yıllık mesleki birikimimiz ve aldığımız puanın hiçbir anlam ifade etmediğini soruları çözsek bile matematikten anlamadığımızı iddia ederek önümüzü kesti. Sonuç: Sizin gibi düz lise mezunları 190 puanla mühendis oldu bizde atanma şansı olmayan öğretmenliğe mahkum edildik.

derya atik
derya atik - 11 yıl Önce

bu çok saçma neyapmak lazım

mursel yılmaz
mursel yılmaz - 11 yıl Önce

teknik ogretmenlere verilen bu muhendislik binlerce okuyan ve zorluklar icinde okullarını bitiren insanlarımıza cok guzel mujde oldu maduruyeti onlendı herkese hayırlı olsun tesekkurler selamlar

MÜHENDİS ATANAN ÖGRETMEN
MÜHENDİS ATANAN ÖGRETMEN - 10 yıl Önce

MÜHENDİSİ ÖGRETMEN OLARAK ATARKEN BU ÜLKE SİZİNDİ ŞİMDİ Mİ DIŞLANIYOR HARAM OLSUN BENİM YERİMİ DOLDURAN ARKADAŞA ALDIKLARI BU TARAFIN ÖBÜR TARAFIDA VAR.

Cıo
Cıo - 10 yıl Önce

Teknık öğretmnler szden dahada ıyı mıhendısler onlar muhendıs oldumu sızı uygulamada sıfır yapacaklar zorunuza gıdıyo tabı adamlar bıtırme tezınde makına yapuolar sız labartuvrnzda kullanıyosnz ,sız tezınınzde autocad da cızım yapmanız gerekıyo onuda saga sola cızdırıyosunuz mhnds okdk dıosnz ölemı :)) smdı bkın carenıze adamlar sıze oapucu ters gıydırcek korkunuz başldı :))))))

tef-müh mezunu matematikçi
tef-müh mezunu matematikçi - 9 yıl Önce

Gazi TEF mezunuyum mühendislik fakültesinde derslere giriyoruz mühendislik tamamlama öğrencileri (TEF mezunları) konuşuyor derslerde normal mühendislik öğrencileri bakıyor...zorunuza gitmesin kim daha iyiyse (matematik,meslek ve yabancı dil bilgisi) o iş bulur o piyasada olur...gözümle gördüm 4 yıl okumuş elektrik-elektronik mühendisi olmuş adam AC motor ile DC motor çalışmasını açıklayamıyor aralarındaki yapısal farkı bilmiyor, kondansatörün floresan armatürde ne işe yaradığını bilmiyor ve daha niceleri siz neyin kafasını yaşıyorsunuz...mühendisler öğretmen olurken sesiniz neden çıkmıyordu..(yorumlara baktımda Nicola Teslay'ı popçularla karıştıran bayan mühendis adayları isyanlarda..çünkü piyasada koca bir sıfırlar) TEF mezunlarına mühendislik ünvanı verilerek piyasada çalışan mühendisin kaliteside artacaktır bilgisiz mühendiste diplomalı amele olacaktır..

mehmet karaoglan
mehmet karaoglan - 8 yıl Önce

calştığımız yerlere gelen mühendislerin çalşan işilerden daha az bilgi sahipleri olduğunu acak mezun olduğunuzda analayacaksınız.o zaman anlayacaksınız ki kagıt üzerinde mühendis olunmadığını, bu arada Avrupada teknik öğretmen olmak için mühendilik diploması olacak bir de üstüne 2 yıl enformasyon dersi alacaksınız......

SIRADAKİ HABER