NORM KADRO YÖNETMELİĞİ TAMAM. İŞTE YENİLİKLER

Milli Eğitim Bakanlığı norm kadro yönetmeliğini hazırladı. Yönetmelik Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel başkanlığının görüşlerine sunuldu. Bu iki kurum yönetmeliğe uygun görüş verirse önümüzdeki hafta yönetmelik Resmi Gazete'ye gönderilecek....

NORM KADRO YÖNETMELİĞİ TAMAM. İŞTE YENİLİKLER
Milli Eğitim Bakanlığında merakla beklenen Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme , Yönetici Atama Yönetmeliği ve Norm kadro yönetmeliği tamamlandı...

Norm kadro yönetmeliği Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığına gönderildi. 

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Atama Yönetmeliğide tamamlandı. Yönetmelik Bakan Bey'in imzasından çıktı. Yönetmelikte ilk defa idareci olacaklar ve idarecilik uzatması yapılacak kişiler için yeni kriterler getiriliyor. İlk defa yöneticiliğe görevlendirilecekler için sözlü mülakat getirilecek. 

Yönetici atama yönetmeliğinin detayları sitemizde olacak.

Öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliğide tamamlandı. Öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği Cuma günü Başbakanlığa gönderilecek. 


Norm Kadro Yönetmeliğinde Neler Değişti ?

İşte Norm Kadro Yönetmeliğinin Detayları

1-  Norm kadro yönetmelik taslağında yayınlanan hükümlerle ilgili olumsuz geri dönüt olmayan konuların tamamı genel hüküm olarak korunmuştur.

2- Birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan okullar dışında ilkokullarda öğrenci sayısına bakılmaksızın müdür normu verilmiştir. 

3- İlkokullarda öğrenci sayısı 100'ün üzerinde olan kurumlara müdür yardımcısı normu verilmiştir. 

4- Anaokullarından rehberlik norm kadrosu kaldırılmıştır. 

5- Bunun dışında idareci ve öğretmen normunu belirleyen kriterlerde bir değişikliğe gidilmemiştir. (kamudanhaber)
Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER