O BÖLGEDE KYK YURTLARI BOŞALDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürü Sinan Aksu, 2018 sonunda Türkiye genelinde 475 bin 702 yatak kapasitesine ilave olarak 250 binlik ek kapasitenin hizmete açılacağını bildirdi. Aksu, terör olaylarının devam ettiği illerde yurtların yüzde 60 oranında boşaldığını söyledi.

O BÖLGEDE KYK YURTLARI BOŞALDI
EYLÜL’DE 100 BİN KİŞİLİK EK KAPASİTE
KKTC'de ve 81 ilde 400 bin öğrencinin yurtlarda barındığını söyleyen Aksu, 2018 sonunda kapasitenin 700 bine çıkartılmasının hedeflendiğini belirtti. Aksu, eylül ayında hizmete girecek yeni yurtların toplam kapasitesinin 100 bine yakın olduğunu, 2017 sonunda öğrenci yurdu ihtiyacının büyük ölçüde tamamlanmış olacağını söyledi. Aksu, şu anda İstanbul, Ankara, Isparta, Bolu, Konya ve Kıbrıs'taki yurtlar dışında yedek sırası bekleyen öğrenci kalmadığını belirtti.
 
YURTLAR YIL BOYUNCA AÇIK OLACAK
Aksu, daha önce sadece eylül ayında hizmete açılan yurtların artık yılın tamamında hizmete açık olacağını belirterek, bu yurtlara yedekte bekleyen öğrencileri davet ettiklerini söyledi.
 
SOSYAL YURT KAMPÜSLERİ
Yurt projelerinde büyük kampüslü yurtlara geçiş yaptıklarını söyleyen Aksu, bu kampüslerin öğrencinin bütün ihtiyaçlarına cevap veren, sosyal ve sportif alanlarla donatıldığını; ayrıca öğrencilerin el becerilerini geliştirebilecekleri ve hobi edinebilecekleri atölyeler, spor salonları, sinema salonuna dönüşebilen konferans salonlarının bulunduğunu belirtti.
 
GÜNEYDOĞU’DA YURTLAR BOŞALDI
Terör olayları nedeniyle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki öğrenci yurtlarının büyük oranda boşaldığını ifade eden Aksu, “Terör olaylarının devam ettiği illerdeki yurtlarda kalanlardan okulunu dondurmak ya da bırakmak zorunda kalan öğrenci sayısı, 6 ay önce 10 bin dolayında idi. Şimdi bu rakamın çok daha fazla olduğunu düşünüyoruz. Bölgedeki pek çok yurtta bu zamanda boş yer olmaması gerekirdi. Ancak şu anda bölgedeki yurtlar, yüzde 40'lar oranında doluluğa sahip. Terör, ülke ekonomisine ve huzuruna darbe vuruyor ancak ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri bu terörden dolayı çok büyük zarar gördü”.
Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER