ÖĞRETMEN ATAMA SİSTEMİ SİL BAŞTAN DEĞİŞİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmen atama sistemini sil baştan yeniledi. Bundan böyle ataması yapılan öğretmen üç ay kıdemli öğretmen yanında staj yapacak. Öğretmenler, daha önce ataması yapılır yapılmaz atandığı okulda göreve başlıyordu. İlk uygulama Şubat 2016 ataması ile başlayacak.

ÖĞRETMEN ATAMA SİSTEMİ SİL BAŞTAN DEĞİŞİYOR
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir’de eğitim muhabirlerine önemli açıklamalarda bulundu. Hürriyet'ten gamze Kolcu'nun haberine göre Şubat ayında öğretmen atamasını yapacaklarını açıklayan Avcı, “Elimizde 10 bin kadro var. Biz Şubat ayında 10 binden fazla öğretmen ataması yapmak istiyoruz. Ayrıca sistemi de değiştiriyoruz. Şubat’ta ataması yapılanlar yaz dönemine kadar 3 ay boyunca kıdemli bir öğretmenin yanında staj yapacak. Yaz döneminde ise hizmet içi eğitim aldıktan sonra görevine başlayabilecekler” dedi.
 
EMEĞE VERİLEN DEĞER
 
Fatih Projesi kapsamında Türkiye genelinde 291 bin 910 etkileşimli tahta kurulduğunu anlatan Bakan Avcı, “1 milyon 437 bin 800 tablet de öğrenciyle buluştu. Öğrencinin gayretini çabasını boşa harcamıyoruz. EBA üzerinden her öğrenci ve öğretmenin neyle ne kadar meşgul olduğunu da görmek istiyoruz. Öğrenci bazen bir problemi çözemez ama öğrenmeye çalışır. O yüzden bu içerikler üzerinden çalışmalarında öğrencinin ne kadar çalıştığını, verilen emeğe değer verildiğini değerlendirmeye çalışacağız” diye konuştu.
 
YARDIMCI DERS KİTABI ALIN DAYATMASI SON BULACAK
 
Okullara yardımcı ders kitabı konusunda genelge gönderdiklerini belirten Bakan Avcı şöyle devam etti: 
“Hiçbir öğretmenimiz bu yardımcı ders kitabını alın dayatmasında bulunamayacak ve para toplatamayacak. EBA’da yardımcı kitap vurgununa son vermiş olacak. Öğrenci kaçırdığı, anlamadığı ya da başka bir öğretmenden dinlemek istediği konulara sistemden ulaşabilecek. Böylece yardımcı ders materyallerinin kullanımına gerek kalmayacak. Yeni EBA ile Bakanlık olarak korsan ders materyallerinin başına çöktük. Okullarda açılan ücretsiz kurslara da 3 milyon 500 bin öğrenci başvurdu.”
 
EBA’DAN DA ÖDÜL KAZANAN ÖĞRENCİLERİMİZ ÇIKAR
 
Nobel Ödülü alan Prof. Dr. Aziz Sancar’ı da tebrik eden Bakan Avcı, “İnşallah ileride Türk vatandaşı olan bir bilim insanı da Nobel Ödülü’ne layık görülür. EBA’dan yararlanan öğrencilerimiz arasından da inşallah bu ödülü kazanmaya hak kazanan öğrencilerimiz çıkar” dedi.
Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER