Öğretmen atamalarında şartlar zorlanabilir

Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Başbakan'la görüştü

Öğretmen atamalarında şartlar zorlanabilir
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'u kabul etti. Kabul sonrası açıklama yapan Koncuk, Başbakan Erdoğan'ın Ağustos ayında yapılacak olan öğretmen atamalarında şartların zorlanabileceği yönünde bir mesaj verdiğini söyledi.

Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Başbakan Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere görüşmeye ilişkin açıklamalar yaptı. Görüşmenin 1.5 saat sürdüğünü belirten Koncuk, Başbakan Erdoğan'ın sıcak bir yaklaşımla bütün taleplerinideğerlendirdiğini söyledi. Birçok konuyu gündeme getirdiklerini ve Başbakan'a bir rapor sunduklarını söyleyen Koncuk, "En önemlimaddelerden bir tanesi, toplu sözleşmenin tarafları ve bu tarafların bütün konfederasyonlara değer verilmesi şeklinde dizayn edilmesini, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na konfederasyonların itiraz hakkının olmasını, konfederasyonların ayrı toplu sözleşmeye imza hakkı olmasını sayın Başbakan'a ifade ettik" dedi.
Hizmet kolu toplu sözleşmesinin yapılmasını da Başbakan Erdoğan'a ilettiklerini kaydeden Koncuk, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun şeklinin bağımsız olması gerektiğini gündeme getirdiklerini, Yargıtay 9'uncu Daire Başkanı'nın başkanlığında Hakem Kurulu oluşturulması gerektiğini de Başbakan Erdoğan'a söylediklerini kaydetti. Koncuk görüşmeyle ilgili olarak şunları kaydetti:

"Sayın Başbakan, Yargıtay 9'uncu Daire Başkanı'nın Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Başkanı olmasına karşı olduğunu ifade etti. Biz, Sayıştay Başkanı'nın da kabul edilebileceğini ifade ettik. 'En azından Sayıştay Başkanı olsun' dedik. Askeri işyerlerinde çalışan, Emniyet birimlerinde çalışan sivil memurların da sendika üyesi olması gerektiğini ifade ettik. Ama sayın Başbakanımız, bu konuya da olumlu bakmadığını ifade etti. Ama diğer teklifimiz olan taraflar konusunda Çalışma Bakanlığı ya da TBMM'de komisyonlar tarafından bir değerlendirme yapılabileceği bize ifade edildi. Bunun yanı sıra 4/B'lilerin ve 4/C'lilerin problemlerini gündeme getirdik,emeklilerin problemlerini gündeme getirdik. Kimsenin emekli olmadığını, maaşlarının yarı yarıya düştüğünü; emeklilik konusunda tedbirler alınması gerektiğini ifade ettik. Genç işsizlik oranının Türkiye'de çok fazla olduğunu, bilhassa ataması yapılmayan öğretmen konusunun mutlaka çözülmesi gerektiğini ifade ettik."

ŞARTLAR ZORLANABİLİR
Başbakan Erdoğan ile görüşen Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk, Ağustos ayında yapılacak öğretmen atamalarının da görüşmede gündeme geldiğini söyledi. Koncuk, Ağustos ayında yapılacak öğretmen atamalarıyla ilgili olarak "Şartların zorlanabileceği izlenimini aldık ama ondan öncesinde bir atamanın yapılabileceği yönünde bir işaret sayın Başbakan'dan almadık. Ama Ağustos ayında öğretmen ataması yapılacak. Şartları da biraz inşallah zorladık mı göndeririz" diye konuştu.

Koncuk, belediye çalışanlarının maaşlarının zamanında ödenmesi konusunu da görüşmede Başbakan'a ilettiklerini söyleyerek, "Bunların çözülmesi konusunda bir yaptırım uygulanması gerektiğini söyledik ama sayın Başbakan belediyelerin bütçelerine devlet olarak katkıyı yaptıklarını, bu konuda belediye başkanlarının duyarlı olması gerektiğini ifade etti. Ama tabii biz bir yaptırım yapılması konusunda hala ısrarcıyız. Bunları gündeme getirdik" dedi.

Koncuk, görüşmede öğretmen atamalarında herhangi bir rakam telaffuz edilip edilmediği yönündeki bir soruya ise, "Rakam telaffuz edilmedi. Ama ağustos ayında inşallah bekleyenlerin sayısına uygun bir sayı atanabilir. Bunu umut ediyoruz en azından. Sayın Başbakan da zannederim bu konuda şartları zorlayacağız. Öyle bir izlenim edindik" cevabını verdi.
Haberturk.com
Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER