Öğretmen atamalarında usulsüzlük mü var?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın seçimler öncesine denk getirerek tartışma yarattığı 30 bin kadrolu öğretmen atamasında usulsüzlük yapıldığı iddia edildi...

Öğretmen atamalarında usulsüzlük mü var?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın önceki gün yaptığı 30 bin öğretmen atamasında “ilk açıktan atama” kontenjanının 50 olmasına karşın, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliğine MEB’in verilerine göre 370 kişi atandı. MEB kılavuzuna göre ayrılan kontenjanın “3 katı geçilemez” hükmüne karşın bakanlık 7.5 kat fazla atama yaptı.

 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın seçimler öncesine denk getirerek tartışma yarattığı 30 bin kadrolu öğretmen atamasında usulsüzlük yapıldığı iddia edildi. Milletvekilleri ve gazetecilere e-posta gönderen birçok aday, usulsüzlüğe dikkat çekti. MEB’in “Öğretmen Başvuru ve Atama Kılavuzu”nda verilen öğretmenlerin başvuracakları alan kontenjanlarına göre din kültürü ahlak bilgisi öğretmenliğine “açıktan ilk atama, kurum içi ve kurumlar arası ilk atama kontenjanı” için 50 kişilik kontenjan, “açıktan ve kurumlar arası yeniden atama” için ise 117 kontenjan ayrıldı.

 

Hüküm getirildi ama...

 

Aynı kılavuzun “2.14” maddesine göre “açıktan ilk atama” ve “açıktan yeniden atama”nın ayrı kontenjanlar olduğu vurgulandı ve her ikisi için de alan kontenjanının 2 katı kadar arttılabileceği, böylece toplamda 3 katından fazla kişinin alınamayacağı hükmü getirildi.

 

 Açıktan ilk atamanın kontenjanının “50” olması, hükme göre 150’den fazla kişinin alınamayacağının kılavuzda yer almasına karşın “açıktan ilk atama”da 370 din kültürü öğretmeni alındı. MEB’in “personel.meb.gov.tr” adresinden ulaşılabilen verilerde de bu durum ispatlandı.

 

 Personel Genel Müdürlüğü’nün internet sayfasında bulunan “AK_Ilk_Brans_Bazinda” dosyasına göre ilk atama için başvuran 479 kişiden 370’i atandı. Kılavuzu dikkate almayan bakanlık, 3 kat atama şartına karşın tam 7.5 kat fazla din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni alımı yaptı. Diğer öğretmenlik alanlarında kılavuzdaki hükme uyulduğu ağırlıklı olarak tam 3 katına eş olarak atama yapıldığı gözlenirken din kültürü öğretmenliğinde bu kurala uyulmadı. Örneğin fizik öğretmenliği için ilk atama kontenjanının 7 olmasına karşın kurala uyularak 21 öğretmen atandı.



 

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali Osman
Ali Osman - 13 yıl Önce

Yaparlaaar. Hatta daha ileri giderek kendi adamlarına özel yerler açarlar, müracaatlarını alıp hemen kapatırlar. Sonra çantada keklik.

SIRADAKİ HABER