ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILMASIN

ÖĞRETMEN ATAMALARI YÜZÜNDEN DİĞER BAKANLIKLARDA CİDDİ ANLAMDA PERSONEL AÇIĞI ORTAYA ÇIKTI

ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILMASIN

Son 3-4 yıldır öğretmen atamaları ile yatıyoruz öğretmen atamaları ile kalkıyoruz. Ülke gündeminin birinci sırasında öğretmen atamaları var devlet 100 bin öğretmen ataması yapsa atamalardan 1 hafta sonra atanamayan öğretmenler bir daha atama yapılsın diye etkinlik yapmaya başlıyorlar. Bunun nedenlerinin başında MEB’in öğretmen atamaları konusunda istikrarlı davranmamasıgelmektedir. Mesela sayın bakanımız çıkıp her yıl tek atama yapılacak diyor 1-2 ay sonra öğretmen atama müjdesi veriyor öyle bir duruma geldi ki atama bekleyen öğretmenler KPSS çalışmaktan çok twitter , face ve instagramdan etkinlik yapıyorlar. Milli Eğitim Bakanlığının bu konuda bir istikrarı olmalı örneğin her yışubat ayında 15 bin öğretmen ataması yapılacak başka da atama yapılmayacak deyip bu konuda kararlı davranmalıdır.

Devletimizin her yıl belli sayıda memur atama imkanı var ve bu sayıların yarısından fazlasını öğretmen atamalarına ayırması diğer bakanlıkları ve kurumları zor duruma sokmaktadır. Mesela sağlık sektörü personel konusunda büyük sıkıntı yaşamaktadır. Şuan MEB’de kadrolu öğretmen sayısı 1 milyona yaklaşmıştır. Sağlık bakanlığındaki personel sayısı bunun yarısını yani 500 bini bile bulmamaktadır. Gelişmiş ülkelerde sağlık personeli sayısı öğretmen sayısından fazladır ama bizim ülkemizde yarısı bile değildir.Şuanda öğretmen açığı 90 bin iken sağlıı açığı 400 binin üzerindedir. Sadece sağlık bakanlığında değil içişleri , tarım ve milli savunma bakanlığı başta olmak üzere bütün bakanlıklarda durum bundan farksızdır. Memur atamalarında baskı sonucu atamaların çoğunun öğretmenlere ayrılması bu sonucu doğurmuştur.

Öyle yıllar oldu ki bir yıl içerisinde 3 – 4 sefer öğretmen ataması yapıldı bu sonucu ortadan kaldırmak içinde çözüm belli en başta bakanlık istikrarlı davranmalı her yıl tek atama yapılacak demeli bu konuda geri adım atmamalı. Ayrıca öyle bir sınav takvimi hazırlamalı ki öğretmenler atama yapılsın diye baskı yapamamalı.

Çözüm : Nisan ayında KPSS genel kültür genel yetenek sınavı ,

               Ağustos ayında Eğitim Bilimleri Sınavı ,

               Kasım ayında alan sınavı yapmalı ,

               Şubat ayının sonunda öğretmen atamaları yapılmalı .

Atama bekleyen öğretmenler 4 ay aralıklarla sınava girerlerse ve atamaların tek olduğu konusunda MEB kararlılığını gösterirse atama bekleyen öğretmenler olayı gündemden düşş ve hükümet rahat bir nefes almış olur . Diğer türlü atama bekleyen öğretmen sorunu ülkenin gündeminden hiç düşmeyecektir .Selin koç

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER