Öğretmen şubat atamasında torpil iddiası!

Önceki yıllarda KPSS'den ağzı yanan öğretmen adayları herhangi bir dedikoduda bile rahatsız olmakta iddialara gerçek gibi yaklaşmaktadırlar.

Öğretmen şubat atamasında torpil iddiası!
Önceki yıllarda KPSS’den ağzı yanan öğretmen adayları herhangi bir dedikoduda bile rahatsız olmakta iddialara gerçek gibi yaklaşmaktadırlar.
 
Bundan sebep bir daha olmayacağını söylemek safdillilik olur. Kopya çekildi. Öğretmenlikte olmasa bile diğer memurluklara atamaları yapıldı o kişilerin.
 
Bu Şubat ayı atamasında Teknoloji ve Tasarım alanında önceki yıllarda verilen 3. öncelik hakkı yan alanlara verilmedi. Kişilerin puanları ve nereye atandıklarıda açıklanmadı. Oldukça şüpheli görünen bu durumun üzerine tuzu biberi yine Milli Eğitim ekti…
 
3. Öncelik hakkına sahip olunmayan Teknoloji Tasarım Dersine 3. öncelikten atamalar yaptı.
 
Bunu duyan diğer öğretmenler yeni bir kopya-torpil mi oluyor diye sormadan edemediler. İşin aslı ise sonra anlaşıldı. Bizce bir torpil olayı yok, velekin olmadığını kesin söylemek gibi bir lüksümüzde yok.
 
 
 
 
Olay şöyle gelişiyor. Sistem bir kaç kişiye açılıyor, tercihte bulunuyorlar, atamaları gerçekleşiyor. İçleri pırpır çünkü olmaması gereken bir durum olduğunu onlarda biliyorlar. Neyse göreve başlamak için Milli Eğitim Müdürlüklerine gidince acı haber, korktukları başlarına geliyor. Başlarına geleni bir de onlardan dinleyelim:
 
Suçlu duruma düşmek istemiyorum artık…
 
“Ben işletme öğretmenliği 2007 girişli ve 2011 mezunuyum.teknoloji tasarıma atandım.normalde bizim bu bölüme atanmamız için 3. öncelik hakkımız vardı.fakat tercihlerimi yaparken sistemimde 1. öncelik yazıyordu.ben pazartesi ve salı tercih yaptığımda sistem onay vermeyip “aşağıdaki bilgilere göre kayıtlarınızın güncellenmesini sağlayın” şeklinde bir uyarı çıkıyordu.perşembe günü sabah tekrardan tercih yapıp onay verdiğimde hiç bir sorun çıkmadı ve sistem onayladı.bunun üzerine ben de bizim bölüme 1. öncelik hakkı verildiğini düşündüm ve meb e gittim.orda da bizim bölümün durumunu anlattım.bana öncelik hakkımızı kendimizin belirlediğini söylediler ve bu şekilde işlemlerimi yaptılar.cuma günü de atandığımı öğrendim.tekrardan meb e gittim ve durumumu tekrardan anlattım.bana artık atandığımı herhangi bir sorun olsaydı atamamın yapılmayıp başvurumun iptal olacağını söylediler.sonrasında atandığım ile geldim.meb’de işletme öğretmenliği mezunu olduğumu görünce dosyamı incelemeye aldılar.bizim bölümün durumunu orda da anlattım.inceleme sonrasında bir sorun olmadığını söylediler.bu şekilde ben bütün işlemlerimi tamamlayıp göreve başladım.bizim bölümden arkadaşlar atandığımı duyunca sürekli meb i aradılar ve dosyam defalarca incelendi fakat bir sorun çıkmadı.şimdi de yanlış tercih yaptığım gerekçesiyle görevden alındım.benim anlamadığım neden benim sistemimde 1. öncelik gözüküyordu.ben ağustos atamalarında da aynı bilgileri girdim ve 3. öncelik yazıyordu.meb’de işlemlerim yapılırken neden bir sorun çıkmadı da ben göreve başlatıldım.şimdi burada suçlu benmiyim bunun hesabını kim verecek…”
 
Artık siz kararınızı verin bir yanlışlıktan mı dönüldü? Yoksa bilerek ve isteyerek yapılan bir haksızlık mı mevcut
Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER