ÖĞRETMEN TAYİNLERİNDE 31 ARALIK ESAS ALINACAK

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğretmenlerin tayin başvurularında 31 Aralık esas alınacağını açıkladı.

ÖĞRETMEN TAYİNLERİNDE 31 ARALIK ESAS ALINACAK
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı 2012-2013 EğitimÖğretim Yılı kapanışında önemli açıklamalarda bulundu. “Bazı çocuklarımızın karnelerindeki notlar kendilerinin veya velilerinin beklediği noktada olmayabilir” diyen Avcı, “Bu karneler çocuklarımızınmotive etmek için düzenlenen belgeler. Onun içinçocuklarımızı üzmeyelim. Öğretmenlerimizin develilerle ilişkilerinde bunu hatırlattıklarını biliyorum. Tüm öğretmenlerimize, mili eğitim çalışanlarımıza,öğrencilerimize ve velilerimize mutlu sağlıklı bir tatildiliyorum” dedi.

Bakan Avcı, öğretmenlerin çalışma koşullarına ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu. Sözleşmelipersonelin sözleşmeli hizmet sürelerinin de zorunlu hizmet süresine sayılacağını açıklayan Avcı, yerdeğiştirme süresinin hesaplanmasında ise 31 Aralık'ı esas alacaklarını söyledi.

Daha önce alan değiştirmiş öğretmenlerin tekrar kendi alanlarına dönüşleri ile ilgili de açıklamalarda bulunan Nabi Avcı, “Yer değiştirmek için alan değiştiren öğretmenlerimizin, tekrar kendi alanlarına dönüş yapmaları zor görünüyor. Ancak yer değiştirmeden branş değiştiren sınıf öğretmenlerinde, yeni talep edenleri de mağdur etmeyecek bir çalışma yaparak geçiş imkanı tanıyacağız” diye konuştu.

Müsteşar twitter'den yazdı

Tekin, Twitter'den yaptığı açıklamada, “Değerli öğretmen arkadaslar biraz önce sn bakanımız açıkladı: tayin başvurularında 31 Aralık esas alınacak, Sözleşmeli olup kadroya gecen arkadaşların sozlesmelilikte gecen süreleri zorunlu hizmete sayılacak, Branş degisikligi yapıp, tekrar sınıf öğretmenliğine gecmek isteyenler için de bir kontenjan ayiracagiz” dedi.
Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Tolgahan Avşaroğlu
Tolgahan Avşaroğlu - 11 yıl Önce

6 mayıs 2010 tarihli atama yer değiştirme yönetmeliğinin zorunlu hizmetten sayılacak süreler başlıklı 31/6 sayılı madde de sözleşmeli öğretmenlikte geçirilen sürelerin zorunlu hizmetten sayılacağı zaten öğretmenlere yönetmelikle verilen bir haktır. Biz bu açıklamayla illerde ki keyfiyeti önleyin herkese yönetmelikte zaten var olan haklarını verin diyemi algılayalım, yoksa öğretmenler zaten çıkardığımız yönetmelikleri bilmez ben bile bilmiyorum deyip K.H.K nin getirdiği hakları kendi puanıyla kadroya geçen öğretmenlere vermemekte Anayasa ya rağmen vermemekte inat ediyoruz olarak mı algılayalım.

SIRADAKİ HABER