ÖĞRETMEN YOK DERSE VELİLER GİRİYOR

Öğretmen yokluğundan veliler derse giriyor

ÖĞRETMEN YOK DERSE VELİLER GİRİYOR
Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine 20 kilometre uzaklıktaki Han Köyü İlkokulu’nda öğretmen olmadığından dolayı 3 haftadır veliler öğrencilere ders veriyor. 
 
ÖĞRETMEN VALİNİN AKRABASIYMIŞ!!!!
Çiftçilikle uğraşan Mehmet Demir köye atanan Sevgi Öksüz adlı öğretmenin ilçeye çekilmesinden dolayı, çocukların eğitimsiz kalmaması için derslere girdiklerini söyledi. Köy sakinlerinden Turan Demir ise, köy öğretmenin kendisini Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in akrabası olduğunu iddia ettiğini ve bu yüzden ilçede göreve başladığını söyledi. Demir ‘’ Eğer o öğretmen gerçek eğitimci olsaydı, öğrencilerini ortada bırakıp şehir hayatındaki rahatlığa gitmezdi. Akçakale Kaymakamı tarlalardan çocuk toplayıp eğitime kazandırırken, bizim köydeki çocuklar okula geliyor fakat öğretmen yok’’ dedi. 
 
ÖĞRETMEN VALİ TARAFINDAN MERKEZE ÇEKİLDİ
Köydeki kadrolu öğretmenin Şanlıurfa Valisi tarafından Ceylanpınar ilçe merkezine çekildiğini iddia eden Han Köyü Muhtarı Necati Demir ‘’Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü’nü aradım, köyünüze ücretli öğretmen ataması yapılacaktır dedi. Öte yandan Ceylanpınar Milli Eğitim Müdürü ile görüştüm, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün emriyle öğretmenin ilçeye alındığını söyledi. Köyümüzde 1 anaokul ve 1 sınıf öğretmeni bulunmaktadır, 3 öğretmene daha ihtiyacımız vardır’’ dedi.
Biz çocuklarımızı okutmak istiyoruz diye haykıran Han Köyü sakinleri, yetkililerden bu işe çözüm bulmalarını istediler. 
 
4. SINIFTA ADINI YAZAMAYAN ÖĞRENCİ VAR
Yaşıtları 1. Sınıfta okuma yazmayı öğrenirken, Han köyündeki çocuklar sürekli öğretmen değişmesinden dolayı bir şey öğrenememiş. Köylüler “Bu köy ilçeye çok uzak olduğundan gelen öğretmen 2 yılını tamamladıktan sonra tayin istiyor. Zaten gelen öğretmen ilk yıl köye alışmakla vaktini geçiriyor. 2. Yıl ise bu köyden nasıl kaçacağının hesabını yapıyor. O yüzden çocuklarımız doğru dürüst eğitim alamıyor. Bu köy ilçeye uzak diye ne suçu var? Belki bu köyden doktor çıkacak profesör çıkacak ama öğretmen bulamıyoruz.
 
GENELGE KAPSAMINDA MERKEZE ALINDI
Ceylanpınar Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Dağlı, Valilik genelgesi kapsamında ihtiyaç kapsamında merkeze alındığını söyledi.
Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
gökhan
gökhan - 11 yıl Önce

ya ben bir sınıf öğretmenliği öğrencisiyim nasıl bir politikadır ya benim acıdığım o küçük yavrular

x x
x x - 11 yıl Önce

BÖYLE EĞİTİM SİSTEMİ Mİ OLUR? BİZ ATANAMIYORUZ ÇOCUKLAR ÖĞRETMENSİZ BİZ ÖĞRENCİSİZ. AMA BU DÜNYA GEÇİCİ BUNUN HESABINI NASIL ÖDEYECEKLER. 16 SENE EMEK ETTİK ÖĞRETMEN OLDUK. HARAM OLSUN NE DİYELİM

SIRADAKİ HABER