ÖĞRETMENE 145 LİRA ZAM MI GELİYOR?

Milyonlarca kişinin beklediği torba yasa tasarısı, önümüzdeki günlerde TBMM’ye sunulacak.

ÖĞRETMENE 145 LİRA ZAM MI GELİYOR?
 
Çalışma hayatı ve sosyal güvenlik alanında önemli düzenlemeler için geri sayım devam ediyor. Milyonlarca kişinin beklediği torba yasa tasarısı, önümüzdeki günlerde TBMM’ye sunulacak. Sendikalar tarafından Toplu sözleşme masasında gündeme getirilen ancak Kamu Personeli Danışma Kurulu’na bırakılan sorunlardan biri öğretmenlere nöbet ücreti konusuydu. Öğretmen ve idareciler dışında diğer kamu kurumlarında nöbet tutan personellere ücret ödeniyor. Okullarımızda günlük 8 saate kadar nöbet tutan öğretmenlere hiçbir ücret ödenmiyor. Öğretmenlerimiz nöbetleri angarya olarak görüyor ve nöbet tutmak istemiyor. Nöbet tutan öğretmen ve idarecilere  4 saate kadar ek ders ücreti talep edilmektedir.
 
Sendikaların Talebi
 
Eğitim-Öğretim hizmet kolunda yetkili sendika olan  Eğitim Bir-Sen yetkilileri, “Eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerce fiilen yerine getirilen nöbet görevi karşılığında, nöbet tutulan her gün için 4 saat ek ders ücreti ödenir” talebinin yerine getirilmesi için mücadelelerinin süreceğini ifade ederek, “Çoğu kurumda nöbetin bir karşılığı varken, eğitim hizmet kolunda bunun bir karşılığının olmaması adil değil. ‘Beleş Nöbete Hayır’ diyoruz.” dedi.
 
Ek Ders En Az 145 Lira Artacak!
 
Torba yasa tasarısının içerisinde öğretmene nöbet görevi için 4 saat ek ders ücret verileceğine dair madde yer alırsa öğretmenler ayda en az 16 saat daha fazla ek ders ücreti almış olacak. Yani öğretmenlerin ek derslerinde 145 TL artış olacak. Bazı aylarda nöbet artışı 180 TL’yi bulacak. Nöbet ücreti öğretmenler dışında okul idarecilerine de verilecek. Ücretli öğretmenler de nöbet ücreti alacak.
 
Nöbet Ücreti 4 Saatten Fazla Ödenmeyecek!
 
Öğretmene nöbet görevi için haftada en fazla 4 saat ek ders ücreti verilecek. Haftada 2 defa nöbet tutan idareci ve öğretmenlere ayrıca ikinci nöbet ücreti ödenmeyecek. Yani iki defa nöbet tutan öğretmene 8 saat ek ders ücreti ödenmeyecek.
 
Tasarıda Nöbet Ek Dersi Yer Almazsa Ne Olacak?
 
Eğitim Bir-Sen’in yasa tasarısında nöbet ücretiyle ilgili madde yer almaması halinde tasarının komisyonda görüşülmesi sırasında nöbet ücreti maddesini önereceği belirtiliyor. Son çare olarak da TBMM’de yasa tasarısı görüşülürken nöbet ücreti maddesinin eklenmesi gündeme gelecek. Tasarının Haziran ayında yasalaşması bekleniyor. 4 saat nöbet ücreti yasalaşırsa öğretmenlerimiz 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılından itibaren nöbet için ek ders almaya başlayacaklardır.
Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Rüştü ÇİFÇİ
Rüştü ÇİFÇİ - 10 yıl Önce

Bune her çıkan kanun öğretmenlere hizmetli ve memurların eğitim öğretim ödenekleri ne oldu on yıldır gündemde konu öğretmenler oldumu sağolsun sendikalar hemen atağa geçiyor tüm memur ve hizmetlileri sendikalardan istifaya davet ediyorum

yahya
yahya - 10 yıl Önce

balon haber yapmaktan bıkmadınız hala.gündoğdu bu işlerle uğraşırmı hiç .onun amacı akp den milletvekili olmak.

Mustafa
Mustafa - 10 yıl Önce

Her teneffüsede 5 er saat ekders versinler.

Kral ve Soytarısı
Kral ve Soytarısı - 10 yıl Önce

Oh oh... Hani öğretmenlik fedakarlık mesleğiydi! Geçeceksin bu 1960'lardan kalma boş sözleri. Neymiş, nöbet görevi angarya imiş. Sevsinler baba. Sanki gereği gibi nöbet tutan öğretmen var da bir de ücret talep ediliyor.

birisi
birisi - 10 yıl Önce

ya arkadaş kendi hakkınızı savunurken öğretmenlerwe ne diye saldırmayı marifet biliyorsunuz.siz de isteyin ama başkalarını karalayarak değil.

osman
osman - 10 yıl Önce

Bütün kurumlarda küçük bir bölme ve içinde en az 5 kişi var.Hizmetli kadrosuna engelli insanımızı almışlar,daha faydalı olacakları yerlere vermemişler ve memur statüsünde çalıştırıyorlar ek olarak hizmet alımı yapıyorlar neticede savur babam savur,ülkeye fabrika,iş yerleri lazım ama boş.5-10 sene sonra gençler evden çıkmayacaklar,ne iş ne aş.Para istemeye devam.

eğitim ben
eğitim ben - 10 yıl Önce

kamudan haber...başbakanın ahmet gündoğduya verdiği cevabı neden haber yapamadınız!!!!!

raskol
raskol - 10 yıl Önce

şimdi bu haberi gören herkes sanacak ki gerçekten böyle bir zam var,hakikatte yok tabi..


SIRADAKİ HABER