ÖĞRETMENE ROTASYON SÖYLEMİ HUZURSUZLUK YARATTI …

ÖĞRETMENE ROTASYON SÖYLEMİ HUZURSUZLUK YARATTI …
      Milli Eğitim Bakanlığının binlerce okul müdür ve müdür yardımcısını görevden alma kararının mecliste kabul edilmesinden sonra, Başbakan tarafından da dillendirilerek,yerel seçimlerden sonra yürürlüğe gireceği beklenen öğretmenlere il dışı rotasyon uygulamasıyla ilgili kafalar karışık.Konuyla ilgili,İstanbul da çeşitli  okullarda görüştüğümüz birçok öğretmenin tedirginlik yaşadığına şahit olduk.Uygulamanın nasıl olacağı,”Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde 5-6 yıl görev yapmaları sağlanacak” denilen öğretmenlerin seçiminde hangi kriterlerin geçerli olacağı merak ediliyor. 2010 yılında zorunlu hizmet affı yapıldığını, bir kısım öğretmenlerin de zorunlu hizmet bölgelerindeki çalışma şartlarını yerine getirdikleri belirtilerek,çalışanların kafalarının karıştırıldığı ve huzursuz edildiği konuşuluyor.
    Eğitim Sendikalarının da işyeri ziyaretlerinde,özellikle öğretmen rotasyonu ve çalışanların iş güvencesi konusundaki görüşlerini çalışanlarla paylaştıkları ve önümüzdeki aylarda eğitim işkolunda büyük eylemler yapılabileceği dillendiriliyor.
www.kamudan.com / ÖZEL
Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
veli
veli - 10 yıl Önce

eşi esnaf olanları da gönderebilecekler mi? onları gönderemeyeceklerine göre diğerlerini nasıl gönderecekler? adalet, hak, hukuk var mı ???

imin
imin - 10 yıl Önce

niye huzursuzluk yarattı. müdürler gidecek diye davul zurna çalıyorlardı onlarda gitsin. yuva nasıl dağılırmış aileler nasıl ayrılırmış baksınlar.

DÜŞÜNCE METEFORU
DÜŞÜNCE METEFORU - 10 yıl Önce

ÖĞRETMEN MESLEKTAŞLAR, İDARECİLER GİDİYOR DİYE ANTEPTE KINA KOYMADILAR HEPSİNİ YAKTILAR. ŞİMDİ İŞ RÜZCAR KENDİLERİNE DÖNÜNCE PSİKOLOJİLERİ BOZULDU."UNUTMAYIN RÜZGARA KARŞI İŞENMEZ" KİRLENEN EN ÇOK SEN OLURSUN.İNSANIN DÜŞÜNCE EKVATORU BİLARDO TOPUNUN Kİ KADAR OLUNCA İŞTE BÖYLE SÖZDE MÜLAHAZALAR DA BULUNURLAR.

rota
rota - 10 yıl Önce

rotasyon şart ama iller arası değil

osman
osman - 10 yıl Önce

Rotasyon ne demek.Okullar meb destekli özelleşmeli,her okul kendi idareci ve öğretmenini kendi kurullarınca seçmeli.Bu da olacak biran önce yapılmalı.Avrupa'da öyle.Bakın o zaman her yere köşe bucak gidilir.Kalite artar.Sözleşmeli olmalı öğretmenler.

Ali Osman
Ali Osman - 10 yıl Önce

Rotasyona evet.Gerçek adalet için yaşasın rotasyon!...

d
d - 10 yıl Önce

ROTASYONA HAYIR!!!!!

Türkiyede işler maalesef böyle...
Türkiyede işler maalesef böyle... - 10 yıl Önce

Türkiyede Rotasyonun adı: benden olanlar kalsın, ötekiler doğuya gitsin...Türkiyede Mülakatın adı: Benden olanı alıcam, senle işim olmaz..Hak yiyenler öbür tarafta kim ve ne sıfatla olursanız olun hakkımıız helal etmiyoruz...


SIRADAKİ HABER