ÖĞRETMENE ŞİDDETİN BİLANÇOSU

Kadın, doktor derken Türkiye şimdi de öğretmene yönelik şiddeti konuşuyor. Dertli öğretmenler internette 'deneyimlerini' paylaştı.

ÖĞRETMENE ŞİDDETİN BİLANÇOSU

Öğretmene şiddetin bilançosu

Öğretmenlerin kimi veli şiddetinden yakındı, 'yumruk tecrübesi' olanlar savunma stratejileri önerdi...

Akşam Gazetesinden Devrim TOSUNOĞLU'nun haberine göre Samsun'da bir öğretmenin öğrenci dayısı tarafından dövülmesi, İstanbul'daki bıçaklama olayları gözleri öğretmene yönelik şiddete çevirdi. Veli ve öğrencilerin davranışlarından dertli olan hocalar içlerini 'memurlar. net'te döktü. Öğretmenler, gençlerin yetiştirilme tarzını eleştiriyor, 'şikayet hattı' öneriyor. Eğitimciler, seslerini duyuramamaktan yakınıyor, veli-öğrencilerin her olayda korunduğu görüşünde. 'Tuhaf' öneriler de var.  Görüşler şöyle:

BİR YASA ÇIKAR MI ACABA?

-Akşama kadar velilerin hakaretleri, liselerde bıçaklanma ve tehditler her gün olan şeyler. Öğretmenler için de şiddet yasası çıkar mı? Öğrenci şikayet hattı var. Öğretmenlere de olur mu?
-Öğretmenin elinden her şeyini aldılar. Zorunlu eğitimin sonucu bunlar, daha çok duyacaksınız. Okullara sokak serserisi olacak çocuklar dolsun da.

PANTOLON İNDİREN VAR

- Öğretmenin kral olduğu zamanda öğrenci olmuşuz. Öğrencinin kral olduğu zamanda öğretmen. Disiplinin olmadığı yerde kan ve gözyaşı vardır. Öğretmenlerimizden ödümüz patlardı. Şimdi adam laubalilikten öğretmene küfür ediyor. Pantolonunu aşağıya çekiyor, saçını yakıyor.
-Şimdi o öğrenciye terapi uygularlar, TV'lere çıkarıp öğretmenin nasıl psikolojisini bozduğunu uzun uzun konuşurlar. Sonra da öğretmene ceza verirler. Çünkü öğretmen bölünmüş. Durmak yok vurmaya devam.
BİR TÜRLÜ EĞİTEMEDİK
-Öğretmenlerimizi kral yapan bizler ve bizlere saygıyı telkin eden büyüklerimizdi. Ama o nesil olan bizler dahi eskilerin eline su dökemezdik. Bunca dolandırıcılar, öğretmenlere saygısızlığı telkin eden veliler, bencil çocuk sahipleri, sahtekarlar, öğretmen-polis-doktor döven büyükler. Bizim zamanımızda yetişenler arasından çıktı hep. Şimdi ise bu beğenmediğimiz ve bir türlü eğitemediğimiz, asiliğinden bir türlü dik başlılıktan taviz vermeyen bu nesil yakın gelecekte ülkeyi nereye götürür acep?
-Şikayet ettiğiniz bu neslin içinden bir öğrenciye dahi iyi bir şeyler öğretebilirsem ya da birini dahi eğitebilirsem benim için yeterlidir. Her eğitim yılı sonunda, onlarca öğrencimi uçurumun kenarından kurtarmışım gibi hissediyorum. Yetmez ama karınca misali bu yolda devam ediyorum.
-Milattan önceki yazı kalıntılarına bakıldığında o dönemki insanlar da aynı şekilde yeni neslin bozulduğundan şikayetçi olmuşlardı. Bizden sonrakiler de bizim daha iyi olduğumuzu söyleyecekler. Dünya düzelmiyor, dünya gitgide kötüleşiyor.
VELİ, HAK OLARAK GÖRÜYOR
- Veliler ve öğrenciler giderek öğretmene şiddeti kendilerinde bir hak görmeye başladılar. Çünkü tuzları kuru, kılıfları hazır. Çocuk tüm saygısızlıkları karşısında 'çocuk' kimliğiyle, veli de 'veli haklıdır' egosuyla cirit atıp arka planda kalırken öğretmen bir sürü ipsiz sapsız veli ve öğrenciyle muhatap.

BEDAVA BAKICILIK

-Evde iki çocuğunun hakkından gelemeyen sonra yüzlerce öğrenciyi başımıza akşama kadar atıp bedava bakıcılık yaptıran velilerden artık bıktım. Yeter artık. Herkesin paramızda, tatilimizde gözü var, yazıklar olsun.

SUÇLU, SERVİSLER

-Servisler okulların bir günde yapmaya çalıştığı eğitim görevini yarım saatte yıkan eğitim katilleri. Çocuklar evlerine giderken geçirdikleri yarım saatlik süre zarfında müthiş dejenerasyona uğruyor.
-Hepsinin sevgilisi, face'i face'inde onlarca karaktersiz arkadaşı var. Ne öğreteceksin daha. Onlar zaten kötü olmayı öğrenmişler çoktan.

ÇEKİN KAFAYI GÖMÜN

Sİtede yorum yapan ve öğretmen olduğu tahmin edilen bir kişinin ise sözleri dikkat çekici: İşinizi kendiniz görün. Bende bir kaç kez böyle bir hadise oldu. Her ikisinde de dayak yiyen velinin kendisi oldu. Yumuşak görünmeyin. Yalnız dayağı okul içi ya da bahçesinde değil, sokağa çekin kafayı gömün. Bir tanede kuru sıkı alın. Bana da çakalın teki bıçak çekti. Kuru sıkıyı çektim yere debelendi. Ondan sonra yer misin yemez misin.
SİLAH ZOR, KURU SIKI OLABİLİR
Hayır şaka falan yapmıyorum. 'Birt', arkadaşımız silah taşıma ruhsatı alın demiş. Silah taşıma ruhsatı almak zor. Kuru sıkı silah değildir. Çok kolaylıkla alınabilir. Sıktığın zaman öldürmez. Ama en az yarım saat adamın iflahını keser, yani etkisizleştir. Deli deliyi görünce uslanırmış.

SON BİLANÇO
Son dönemde yaşanan, öğretmene yönelik bazı şiddet olayları şöyle:
- 27 Nisan: Esenyurt'ta Narife Çekcek, tasdiknamesini almak için okula gelen öğrencisi tarafından sınıfta bıçaklandı. 
-  2 Mayıs: Kocaeli Karamürsel'de Atatürk İlköğretim Okulu Müdür yardımcısı Filiz Dellal, bir veli tarafından saldırıya uğradı.
-  3 Mayıs 2012: Zeytinburnu Dr. Reşit Galip İlköğretim Okulu öğretmeni Mehmet Arslan, öğrenci yakınları tarafından döner bıçaklı saldırıya uğradı.
-  4 Mayıs: Bursa'da bir veli çocuğuna tokat attığını iddia ettiği öğretmeni darp etti.
-   5 Mayıs: Samsun Bafra'da beden eğitimi öğretmeni Suat Salim Güner, tartıştığı kız öğrencinin dayısı ve arkadaşları tarafından sopalarla dövüldü.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
avoir
avoir - 12 yıl Önce

yazık şu ülkenin haline yazık şu milletin haline bu kadar mı anlayışsız bir millet olduk? bu kadar mı canileştik? çocuklarımızı okutan eğiten öğretmenlerimize karşı bu kadar mı düşman olduk?şimdi çocuklarımıza böyle mi örnek oluyoruz?onlarabir insan nasıl yaralanır nasıl dövülür nasıl öldürülür bunları mı öğretiyoruz?minicik kalplerine böylesine kötü tohumlar mı ekiyoruz?ne yapıyoruz biz ?bence bu soruyu herhes önce bir kendine sormalı.

SIRADAKİ HABER