ÖĞRETMENE ŞİDDETİN ÖNÜNE GEÇİLEMİYOR 4 ÖĞRETMEN DAHA DÖVÜLDÜ

istanbul Sarıyer'de 1 Mersin Tarsus'ta 3 olmak üzere 4 öğretmen dövüldü.

ÖĞRETMENE ŞİDDETİN ÖNÜNE GEÇİLEMİYOR 4 ÖĞRETMEN DAHA DÖVÜLDÜ
ÖZEL HABER - İstanbul Sarıyer'de bulunan Orgeneral Emin Alpkaya İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Dilek Arslan, görevi başındayken saldırıya uğradı. Edinilen bilgiye göre, bugün öğleden sonra okula gelen bir öğrenci velisi, kızını kılık kıyafetiyle ilgili uyardığı gerekçesiyle Müdür Yardımcısı Dilek Arslan'a önce sözlü, ardından fiili saldırıda bulundu.Olay esnasında saçından sürüklenerek ve yumruklanarak darp edilen Dilek Arslan, hastaneye kaldırıldı. Baltalimanı Hastanesi’nde Dilek Arslan'ı ziyaret eden Türk Eğitim-Sen İstanbul 4 Nolu Şube Başkanı Özerdinç Öztaş, kamudan.com'a yaptığı açıklamada , Dilek öğretmenin sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, “Yapılan saldırı kabul edilemez. Mağdur öğretmenimiz konuyla ilgili olarak şikayetçi oldu. Biz de sendika olarak, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne saldırı ile ilgili bilgi verdik. Konunun takipçisi olacağız. Öğretmene önüne gelenin saldırdığı, can güvenliğinin olmadığı bir ortamda, görevi başında darp edilen son öğretmen olması dileğiyle, yetkilileri tedbir almaya davet ediyor. Bu menfur saldırıları da şiddetle kınıyoruz. Öğretmenimize ve tüm eğitim camiasına geçmiş olsun” dedi.

TARSUS'TA ÖĞRENCİ YAKINLARI ÜÇ ÖĞRETMENİ DÖVDÜ

Mersin’in Tarsus ilçesinde öğrenci yakınları, 3 öğretmeni darp etti.
Edinilen bilgiye göre, Şahin Mahallesinde bulunan Emine Boro İlköğretim Okulu 5 sınıf öğrencisi M.Ü. (12) okul tuvaletinde sigara içerken nöbetçi öğretmen Servet Can Durmaz’a yakalandı. İddiaya göre, öğretmen Servet Can Durmaz, öğrenci M.Ü.'ye "Sigara içmek yasak ve sağlığa zararlı. Niye içiyorsun?" diyerek uyarıda bulundu.
Bunun üzerine öğrenci M.Ü. sigara dumanını öğretmenin yüzüne üfürerek, "Sana ne, sen ne karışıyorsun?" deyip tokat atmaya kalkarak kaçmaya başladı. M.Ü. kaçarken okul bahçesini koruyan tellere takılarak yaralandı.
M.Ü.’nün kolunu sargılı olduğunu gören yakınları olayı sordu. Öğretmen tarafından kovalandığını söyleyen M.Ü.’nün ağabeyi 18 yaşındaki Ramazan Ü., yanına kimlikleri tespit edilemeyen iki arkadaşını alarak, Emine Boro İlköğretim Okulu müdür yardımcısı odasına gidip öğretmenlerle tartışmaya başladı.
Tartışma sırasında Ramazan Ü, okulu müdür yardımcısı odasında bulunan süt kolilerini dağıtıp, önce müdür Ali Coşkun’a tokat attı. Şahıslar daha sonra oda da bulunan müdür yardımcısı Halil Taşar ile bilgisayar öğretmeni Bekir Çayır’ı darp ederek, hızla dışarı çıkıp, okul ihata duvarından atlayarak kayıplara karıştılar.
Okul müdürü Ali Coşkun, müdür yardımcısı Halil Taşar, öğretmenler Servet Can Durmaz ve Bekir Çakır hastaneye giderek muayene olduktan sonra Ramazan Ü. hakkında karakola giderek şikayetçi oldular.
Ramazan Ü., emniyet güçlerince yakalanırken, diğer iki şahsın yakalanması için çalışma başlatıldı.
Olayla ilgili soruşturma sürerken, yaşananları duyar duymaz okula gelen Türk Eğitim-Sen Mersin 2 Nolu Şube Başkanı Necmettin Ellibin ile Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Yasemin Yücel olayı kınadılar
 
Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
TÜRK EĞİTİM SEN ESENLER
TÜRK EĞİTİM SEN ESENLER - 12 yıl Önce

BAKAN DİLİYLE DÖVERSE VATANDAŞ ELİYLE DÖVER.

galip
galip - 12 yıl Önce

yazık ya kardeşim ne oluyor böyle...

mavi
mavi - 12 yıl Önce

öğretmen hem sizin serseri çocuğunuzu yola getirmeye çalışsın hem de dayak yesin bu yüzden. oh ne ala memleket yazık ya yazıktır günahtır.ne oluyo bu millete?

aybige
aybige - 12 yıl Önce

yine bir saldırı olayı daha.yine şiddet,yine yaralama.son günlerde öğretmene yönelik şiddet hız kesmeden artarak devam ediyor.yaşananlardan kimse ders çıkarmıyor;aksine yaşanan olaylar diğer kişileri de kamçılayarak öğretmene yapılan şiddetin boyutunu her geçen gün arttırıyor.yetkililer ise bu konuda yeterli yaptırımı uygulamıyor.herkesin yaptığı ise yanına kâr kalıyor.

SIRADAKİ HABER