'ÖĞRETMENE,ÖĞRENCİ VE VELİNİN NOT VERMESİ TAM BİR AYIPTIR'

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı Öğretmen Strateji Belgesinde yer alan öğrenci ve velilerin öğretmenleri değerlendirmesi ile ilgili hususlar hakkında açıklama yaptı.

'ÖĞRETMENE,ÖĞRENCİ VE VELİNİN NOT VERMESİ TAM BİR AYIPTIR'

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı Öğretmen Strateji Belgesinde yer alan öğrenci ve velilerin öğretmenleri değerlendirmesi ile ilgili hususlar hakkında açıklama yaparak, “MEB aklını başına almalıdır. Öğretmene, öğrenci ve velinin not vermesi tam bir ayıptır. Bunu yapan, bir de utanmadan savunan bizden değildir.” dedi.  

Genel Başkan şunları söyledi:
“MEB strateji belgesine göre, öğrenci ve veliler de öğretmeni değerlendirecekmiş. Bunu değil yönetmenliğe yazmak, savunmak dahi akla zarardır.

Kardeşim eğitim-öğretimden murat, öğrencileri eğitmektir. Bu işi yapan kişiye de öğretmen denir. Roller mi değişti de, haberimiz yok.

MEB aklını başına almalıdır. Öğretmene, öğrenci ve velinin not vermesi tam bir ayıptır. Bunu yapan, bir de utanmadan savunan bizden değildir.

Peygamberlik mesleği diye yere göğe kıyamadığımızı öğretmenliği ne hale getiriyorsunuz? Sizin Türk İslam kültüründen de mi haberiniz yok.

MEB iş işten geçmeden bu saçma sapan strateji belgesini derhal geri çekmelidir. Biliniz ki, öğretmeni kaybeden toplumun geleceğini kaybeder.

Bu belgeyi savunan, öğretmene performansı, 4 yılda bir sınavı savunan kim olursa olsun, öğretmene dost değil, hasımdır. Yazıklar olsun.

Sınavla başarılı öğretmen arayanlar mesleğin ne anlama geldiğinden dahi bihaberdir. Öğretmenlik önce sevgi mesleğidir. Hadi ölçün bakalım!

Siz önce yıllardır başaramadığınız hizmet içi eğitim nasıl yapılır, bir öğrenin. En az 5 yılda bir hizmet içi eğitimi dahi başaramadınız.

Siz size düşeni hiç yapmayacak, sürekli öğretmeni tartıştıracaksınız, insanların önüne atacaksınız sonra seviyoruz, diyeceksiniz. Hadi oradan!

Sayın İsmet Yılmaz'ı, öğretmenlik mesleğini aşağılayan tüm uygulamalardan vazgeçmeye davet ediyorum. Göreviniz öğretmeni yücelterek başarmaktır.”

Türkiye Eğitim.com

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2017, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER