Öğretmenler atama için eylem yaptı

Ataması yapılmayan öğretmen adayları, atamalarının yapılması talebiyle eylem düzenledi

Öğretmenler atama için eylem yaptı

Ataması yapılmayan bir grup öğretmen adayı adına Kezban Kuzu, Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı.

Kuzu, hükümetin 1 Haziran tarihinde 30 bin kadrolu öğretmen ataması yapılacağını duyurduğunu, bu alım için sözleşmeli çalışan öğretmenlere de müracaat hakkı verildiğini hatırlatarak, bu yolla 14 bin 277 öğretmenin kadroya geçtiğini, 30 binlik alımın yarım yapıldığını ileri sürdü.

Hükümet’in, sözleşmeden kadroya geçen 14 bin 277 öğretmenin yerine yeni alım yapacağını duyurduğunu da savunan Kuzu, bu sayının seçimin hemen ardından 6 bin 575’e düşürüldüğünü anlattı.

Kuzu, bu nedenle 7 bin 702 atanamayan öğretmenin açıkta kaldığını ifade etti. Kendilerinin bir imtiyaz beklemediğini, yıllarca atama beklemiş, tam sırası gelmişken hakkı elinden alınmış öğretmenler olarak sorunun çözülmesini beklediklerini belirten Kuzu, şunları kaydetti:

"Hükümetimizden tek bir şey istiyoruz: Haklıysak, hakkımızı iade edin. Bu alım yapılmazsa dünya dönmeye devam eder, öğretmenler yine ders başı yapar ama atanmayı hak ettikleri halde puanları ziyan edilmiş bu 7 bin 702 öğretmen adayının ahı, vebali üzerinizde olur.

Buradan bu sorunu çözebilecek tek merciye sesleniyoruz: Sayın Bakanım; bu yanlış, sizden önceki dönemde başladı ama bu uygulamayı durduracak tek yetkili sizsiniz.

Milli eğitimin biriken sorunlarını çözmeye buradan başlarsanız, bu yanlış uygulamadan size en küçük bir vebal payı kalmayacak, kadroya alınmayan öğretmen adaylarının aileleriyle birlikte umutlarının gerçekleşmesini sağlayacaksınız. Hayalleri gerçekleştirdiğini iddia eden hükümetin bu gerçeği hayale çevirmemesini istiyoruz."

 




Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER