Öğretmenler büyük Ankara eylemine hazırlanıyor

55 bin atama vaadiyle kandırılıp atanamayan öğretmen, 11 bin atamanın yapılacağı 26 Ağustos günü Ankara’da büyük bir eyleme hazırlanıyorlar.

Öğretmenler büyük Ankara eylemine hazırlanıyor

AKP tarafından 55 bin öğretmen atama vaadiyle kandırılan yüzbinlerce atanamayan öğretmenler yalanın peşini bırakmıyorlar.Öğretmenler dün Taksim’de buluşurken atamaların yapılacağı gün olan 26 Ağustos’ta tüm kentlerden Ankara’ya giderek, seslerini başkentten duyurmaya çalışacaklar.
Yaklaşık 300 bin atanamayan öğretmenin, yalan vaatlerle, atama sisteminde yaşanan skandal hatalarla çilesi sürerken, öğretmenler AKP’nin peşini bırakmayacak. Dün Taksim’de yapılan eylemde yalanlara ve ücretli öğretmenliğe karşı tepkilerini dile getiren öğretmenler 26 Ağustos’ta 11 bin 544 öğretmenin atamasının yapılacağı gün tüm kentlerden gelip Ankara’da buluşarak bu defa seslerini daha güçlü duyurmaya çalışacaklar.

Eğitim-İş Adana Şubesi'nde bir basın açıklaması yapan Adana Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP) üyesi öğretmenler, yapılan sınırlı atamalara ve yalan vaatlere tepkilerini dile getirdiler. Açıklamayı yapan Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü mezunu ve AYÖP Sözcüsü Dilek Gökgöl, “Okullarımızda öğretmen açığı varken, 350 bin öğretmenin ataması yapılmıyor. Bunu anlamak mümkün değil" şeklinde konuştu. Eğitim sendikalarının yaptığı araştırmalara göre, ataması yapılmayan öğretmenlerin tamamının kadrolu atanması halinde dahi Türkiye'de öğretmen açığının kapatılamadığını söyleyen Gökgöl, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yetkililerin, yanlı ve yanlış uygulamaları terk etmelerini, öğretmenlerin insana yakışır şekilde istihdam edilmelerini istiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 26 Ağustos'ta Ankara'da 11 bin 544 öğretmeni atayacağı sırada binlerce kişiyle saat 12. 00'da Ankara Güven Park'ta eylemde olacağız. Ataması yapılmayan öğretmenler olarak, yaşadığımız mağduriyetin giderilmesini isteyeceğiz. Atanamayan öğretmen arkadaşları yanımızda görmek istiyoruz."

Öğretmenler İzmir’de de biraraya gelerek Ankara’da yapılacak eylemin hazırlıklarına başlarken, “Ücretli öğretmenlik ne demek?” sorusuna verdikleri yanıtlarla da kısa bir video hazırlayarak 26 Ağustos eylemine çağrı yaptılar. Ataması yapılmayan öğretmenlerin bu videosunu okurlarımızla paylaşıyoruz:

 

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER