Öğretmenler yeni Bakandan adaletli atama bekliyor!

Öğretmen okurlarımız gönderdikleri elektronik postada yeni bakandan adaletli atama beklediklerini söylüyorlar...

Öğretmenler yeni Bakandan adaletli atama bekliyor!

İşte o elektronik posta;

 

Sayın Ömer Dinçer'in bakanlığınıza ve tüm öğretmenlere hayırlı olmasını dilerim.

Yeni bakanımızdan, hükümetin öğretmenlere daha fazla eğilmesi ve kaynakların artırılması için destek almasını bekliyoruz.

Bunun için öncelikle 2010 yılının mağduriyetlerinin giderilmesi ve yıllardır atama bekleyen öğretmenlerin artık okullarına ve öğrencilerine kavuşması için ağustos ayında eski bakanımızın söz verdiği gibi (en az) 55 bin atama yapılması gerekiyor.

Mevcut sistemde açık ki kaç puan aldığımızın ya da kaç net yaptığımızın bir önemi yok, önemli olan MEB'in bölümümüze kaç kişilik kontenjan verdiği. Bir yandan "0" taban puan ile başvuru alınan ve kadrosunu doldurulamayan, 39-20 gibi puanlarla kapatan bölümler varken bir yanda kadro açılmadığı için 85 ile atama bekleyen ya da 70 aldığı halde kendini vasıfsız hisseden öğretmenler mevcut. Şu bir gerçek sınavdan 70 alıp ataması yapılmayanlar 20 ile ataması yapılanlardan daha vasıfsız değil. Bu nedenle kadro dağılımlarının da daha adaletli ve vicdani yapılması zorunlu. Örneğin sınıf öğretmenliği ile edebiyat bölümlerinin açık sayıları ile atama bekleyen sayıları neredeyse aynı iken, edebiyat ilk kez bu yıl insani bir kontenjan alabilmiştir.

Bunlar gibi haksızlıkların giderilip, sistemin hataları gözden geçirilerek, adil kadro dağılımlarıyla tüm mağduriyetleri gidermek için bir başlangıç olması yolunda ağıstosta 55 bin atama yapılmalıdır.


abbasguclu.com.tr


 

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER