Öğretmenlerden Kırmızı Zarf Eylemi !

Atanamayan öğretmenler,seslerini duyurabilmek için farklı projeler üretiyor.İşte onlardan birisi de Kırmızı Zarf projesi.Bu kez zarfın içindekini, üstüne yazarak dertlerini anlatmaya çalışıyorlar.Kampanya çığ gibi büyüyor. Her gün on binlerce kişi bu kampanyaya destek veriyor…

Öğretmenlerden Kırmızı Zarf Eylemi !
Sayın yetkililer;

Şu an gündemde olan atama sayısı yüz binlerce öğretmen adayını ve ailesini mağdur etmekten başka bir işe yaramamıştır. Geçen sene yaşanan KPSS kopya iddiaları nedeniyle MEB zor durumda kalmış ve mağduriyeti önlemek için ek alım yaparak 40.000 öğretmen atamasını bu seneki kadrolardan kullanmıştır. MEB normalde 55.000 kadro için yapılması gereken atamayı 11.544te bırakmış Maliye Bakanlığı onay vermediği için yeni alım yapamayacağını bildirmiştir. Bu durumdaysa 2011 KPSS ye giren öğretmenler mağdur bırakılmıştır. Her bölüme ihtiyaç doğrultusunda gerekli alımlar yapılmadığı için bir bölüm düşük puanla atanabilirken diğer bölüm yüksek puana rağmen açıkta kalmıştır. Kontenjanların adil bir dağılımla belirleneceği ek alımlar en kısa zamanda yapılmalı bu sayede hiçbir meslektaşımız haksızlığa uğratılmamalıdır. Erken yapılan atamalar kopya mağduru olanları telafi ise, şu an mağdur edilmiş bizler için nasıl bir telafi düşünülmektedir? Mademki 2011 Haziran bütçe raporunda “2010 yılı Haziran ayında 5,4 milyar TL açık veren bütçe, 2011 yılı Haziran ayında 3,1 milyar TL fazla vermiştir.” diyorsunuz o halde gelin biz öğretmenleri daha fazla mağdur etmeyin. 55.000 kadro için izin verin. Hem okullarımızda öğretmen eksiği azalsın hem de öğretmenler bu kadar zor durumda bırakılmasın.

 

Lütfen artık sesimizi duyun. Sizleri verdiğiniz sözlere sadık olmaya çağırıyoruz. Yerimiz okuldur. Gereğinin yapılmasın arz ederiz.

 

Türkiye Cumhuriyeti Eğitimcileri

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
öğretmenim benim
öğretmenim benim - 13 yıl Önce

helal...

GÜNEŞ YALÇIN
GÜNEŞ YALÇIN - 13 yıl Önce

KPSS ORTADAN KALDIRILMALI ,ZİRA KPSS HAZIRLANMAKTAN PSİKOLOJİSİ BOZUK İNSANLAR ORTADA GEZMEKTEDİR.sIRAYLA DİPLOMASINA GÖRE ALIMLAR YAPILMALI. yAZIK İNSANLARA.

SIRADAKİ HABER