ÖĞRETMENLERDEN PROTESTO

MEB Önünde Protesto Eylemi

ÖĞRETMENLERDEN PROTESTO
Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği (PDR) üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde, ‘Özel Eğitim Rehberlik Yönetmelik Taslağı'nı protesto etti.
Bakanlık önünde toplanan grup üyeleri, 'Mesleğimiz kutsal, sorunumuz toplumsal', 'Bir psikolojik danışmanın dramı yakında tüm okullarda', 'Ortada yok hak, hukuk MEB hep başına buyruk' dövizleri taşıdı. 'Yönetmelik taslağı geri çekilsin' sloganları attı.
 
Eyleme Eğitim-Sen ve Kamu-Sen temsilcileri de destek verdi. Dernek Başkanı Prof. Dr. Filiz Bilge, 60 yıllık geçmişe sahip olan psikolojik danışmanlık ve rehberlik mesleğinin sürekli yükselen bir trende sahip olduğunu söyledi. Bu bölümden mezun olanların çeşitli bakanlıklarda görev aldığını hatırlatan Bilge, PDR mezunlarının öğrencilere koruyucu ruh sağlığı hizmeti sunarak, çatışma ve problem çözme ile iletişim becerilerini kazanmalarında önemli derecede etkili olduğunu belirtti. Bilge, "Meslektaşlarımızın verdiği bu değerli hizmetlere karşın unvan sorunumuz bir türlü çözülememektedir. Bugüne kadar mezunlarımızı en çok istihdam eden MEB, 20 Şubat 2014 tarihine kadar mezunlarımızı 'Rehber Öğretmen' unvanı ile istihdam etmekte iken; bu tarihten sonra alan adımızı 'Rehberlik' olarak değiştirmiştir. Neden böyle bir değişikliğe ihtiyaç duyulduğu konusunda doğru, sağlıklı ve net bir bilgiye sahip değiliz." dedi.
 
Taslağın baştan sona kadar yanlışlarla dolu olduğunu ifade eden Bilge, görüş ve önerilerini bakanlık yetkililerine ilettiklerini anlattı. Bu yönetmelikle ilgili sıkıntıları dile getiren Bilge, gerekenin yapılmasını istedi. Bir süre burada slogan atan dernek üyeleri, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Arif KOÇ
Arif KOÇ - 10 yıl Önce

Türk PDR Derneği üyelerinin eylemi doğru ve yerinde ancak bazı rehber öğretmenlerimiz hala, planı dersi olmadığı halde plansız olarak boş derslere girmeyi kabul ettiği, deneme sınavlarında öğretmen arkadaşların sigara molası ihtiyacı var deyip 5 dakikalığına onların yerine gözetmenlik yaptığı,hangi testi anketi ne zaman yapacağını idareciye bıraktığı sürece sıkıntılarımız devam edecektir.

SIRADAKİ HABER