ÖĞRETMENLERE EK GELİR İMKANI

Öğretmenlere, ''Ders Kitapları İnceleme Tabanına Kayıt'' Duyurusu Öğretmenler ders kitaplarının incelenmesinde görev alabiliyor. Görev alma şartı geçen yıllara göre daha kolaylaştırıldı. Öğretmen Ek Gelir İmkanı - Görev İçin Veri Tabanına Kayıt Olabilirsiniz .

ÖĞRETMENLERE EK GELİR İMKANI
Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Öğretmenler ve Öğretim Elemanları İçin; Ders Kitapları ve Eğitim Araçları İnceleme ve Değerlendirme, TT-BS Veri Tabanına Kayıt Duyurusu yaptı.

İŞTE İLGİLİ DUYURU:

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında okutulacak ders kitaplarının inceletilmesi, değerlendirilmesi ve kabulü ile ilgili iş ve işlemleri düzenleyen 12 Eylül 2012 tarih ve 28409 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliğin 17’nci ve 18’inci maddeleri ders kitaplarının incelenmesi ile ilgili işlemlerin gerçekleştirilmesinde öğretmenler ve öğretim elemanlarının katılımı ile inceleme ve değerlendirme panelleri oluşturulmasını hükme bağlamıştır. Yönetmelik gereği, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca inceleme/değerlendirme işleminde görevlendirilecek öğretmenlerin ve öğretim elemanlarının kayıt, seçme ve görevlendirme işlemlerinin yapılmasını sağlayacak bir inceleme/değerlendirme veri tabanı (TT-BS) oluşturulmuştur. Yönetmelikte yapılan 14.10.2015 tarihli 29502 sayılı Yönetmelik değişikliği ile panelist olmak için TT-BS veri tabanı sistemine kayıt yaptıracaklara ilişkin başvuru şartları yeniden düzenlenerek öğretmenlikte hizmet şartı beş (5) yıl olarak belirlenmiştir. Bu düzenlemeye göre "veri tabanı sistemine kayıt yaptıracak öğretmenler için fiilî olarak öğretmenlik görevi yapmış olmak kaydıyla, öğretmenlikte en az beşinci yılı bitirip altıncı yıldan gün almış olma şartı aranır." Bu şartı taşıyan tüm öğretmenlerimizden ders kitaplarının incelenmesi sürecinde panelist olarak görev almak isteyenlerin TT-BS veri tabanına http://e-mufredat.meb.gov.tr/ adresinden erişerek on-line olarak kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Panelist olarak görevlendirmenin nasıl yapılacağı ve bu görevlendirme karşılığı ödenecek ücret ile ilgili hususlar Yönetmelikte ayrıntılı olarak yer almaktadır.

ONLİNE KAYIT İÇİN TIKLAYIN 

TT-BS veri tabanına kayıt işleminde tüm bilgilerin; iletişim adreslerinin ve e-posta adreslerinin eksiksiz olarak girilmesi gerekir. Ayrıca, öğrenim durumu, kıdem ve hangi alanda ders kitabı ve eğitim aracı incelemek istenildiğine ilişkin bilgilerde beyan esas olup bu bilgiler eğitim esnasında ve/veya inceleme/değerlendirme ile ilgili görevlendirme aşamasında belgeye dayalı olarak doğrulanacaktır. TT-BS veri tabanına kayıt yaptıranlar Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca düzenlenecek yeri ve zamanı sisteme girdikleri e-posta adresleri üzerinden kendilerine duyurulacak olan inceleme/değerlendirme eğitimine alınacaklardır.

TT-BS veri tabanına kayıt işleminde hangi alanda ders kitabı ve eğitim aracı inceleneceğine ilişkin tercihte öğretmenler, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Öğretmen Olarak Atanacakların Atamalarına Esas Olan Alanlar ile Mezun Oldukları Yükseköğretim Programları ve Aylık Karşılığı Okutacakları Derslere İlişkin Çizelgede yer alan “atamaya esas olan alanlar” la sınırlı olarak tercih yapacaklardır. Söz konusu çizelgeye aşağıdaki linkten ulaşılabilir: Yukarıda belirtilen şartları taşıyan tüm öğretmenleri ve öğretim elemanlarını öğrencilerimize daha kaliteli ders kitapları ve diğer eğitim araçları sunulmasına katkı sağlamak amacıyla TT-BS’ye kayıt yaptırmaya davet ediyoruz.
Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER