Öğretmenlere Hizmet Öncesi Teknoloji Eğitimi

Anadolu Üniversitesi (AÜ) ve Intel arasında öğretmenler ve öğretmen adaylarının hizmet eğitimi alması amacıyla "ıntel Öğretmen Programı Hizmet Öncesi Eğitimi" protokolü imzalandı.

Öğretmenlere Hizmet Öncesi Teknoloji Eğitimi
 AÜ Senato Odası'nda düzenlenen toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Davut Aydın,  proje sayesinde öğretmenlerin  teknolojik becerilerinin artırılmasının hedeflendiğini söyledi. 

İlerleyen zamanlarda  teknolojik eğitimlerin diğer öğrencilere de verileceğini belirten Prof. Dr. Aydın, "Bu proje  Intel açısından sosyal sorumluluk, bizim açımızdan topluma  hizmet  projesidir. Bu  projenin bir başlangıç olmasını diliyorum. Öğretmenlerin teknolojik becerilerinin gelişmesine katkıda bulunacağımızı düşünüyorum" dedi. 

Intel Genel Müdürü Burak Aydın da sosyal sorumluluk anlamında en önemsedikleri konulardan birinin eğitim olduğunu ifade ederek, Milli Eğitim Bakanlığı ile düzenledikleri programla, 2004 yılından beri 175 bin öğretmenin  teknoloji kullanımı alanında eğitildiğini kaydetti. 

Yaklaşık 35 bin öğrenciye de bu konuda destek verdiklerini anlatan Aydın, "2004 yılında başlattığımız  projeyi Türkiye'de en fazla öğrenciye sahip Anadolu Üniversitesi ile beraber daha da yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Amacımız, öğretmen adaylarının sınıf içinde  teknolojiyi  proje bazlı olarak daha iyi uygulamalarını sağlamaktır" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.




Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER