Öğretmenlere Yüksek Lisans Fırsatı

İstanbul'daki tüm resmi okullarda görevli yönetici ve öğretmenlere akademik kariyer yapma imkanı sağlayacak ''Lisansüstü Eğitim Projesi''nin protokolü, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir tarafından imzalandı.

Öğretmenlere Yüksek Lisans Fırsatı

İstanbul Grand Cevahir Hotel and Convention Center'da gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Yıldız, projeyi Öğretmenler Günü'nde öğretmenlere verebilecekleri bir hediye olarak düşündüklerini söyledi.

Yıldız, imzalanan protokolle birlikte, bahar döneminden itibaren İstanbul'daki tüm resmi okullarda görevli yönetici ve öğretmenlere akademik kariyer yapma, meslekleriyle ilgili gelişmeleri takip etme, bilgi ve becerilerini arttırma imkanı sağladıklarını kaydetti.

Göreve geldiği günden beri tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş ortaklıkları yaptıklarını belirten Yıldız, ''Kim bize elinde protokolle, projeyle geliyorsa ben adeta onu havada kapıyorum'' dedi.

Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir'in, Türkiye'nin ender yetiştirdiği entelektüellerden biri olduğunu vurgulayan Yıldız, şöyle konuştu:

''Sayın Özdemir, bir üniversitede kısa sürede neler yapılabileceğini göstermiştir. Biz bu işbirliği teklifini hocamızın akademik kimliğinden ve vizyonundan hiç şüphe etmeden kabul ettik. Sayın bakanımız geçenlerde, kamu kurumlarıyla zamandan ve mekandan bağımsız bir şekilde işbirliği yapabileceğimizi, böylece kamu kurum ve kuruluşlarının verimliliğinin artacağını ifade etti. Lisansüstü Eğitim Projesi'ni hayata geçirmemiz, sayın bakanın söyleminin pratik olarak uygulanabildiğini ortaya koyuyor.''

-Eğitimde değişim-

Prof. Dr. Özdemir de küreselleşen dünyada eğitim sorunlarını halledemeyen, kaliteli eğitim sağlayamayan ülkelerin ekonomik bağımsızlıklarını koruyamadıklarını vurguladı.

Alman filozof Friedrich Nietzsche'nin ''Derisini değiştiremeyen yılan ölür'' sözünü hatırlatan Özdemir, ''Değişime ayak uyduramayan Arap liderleri, ne yazık ki birer birer hayatlarını yitirdi. Ancak benim ülkem bugün o ülkelerdeki insanlara yardım edecek güçte. Aynısını bizim eğitimde yapmamız gerekiyor. Her şeyi hükümetten, her şeyi başbakandan bekleme dönemi geçti'' dedi.

Devlet üniversitelerindeki hantal yapının yıllardan beri devam ettiğini öne süren Özdemir, şunları kaydetti:

''Bir öğrencimin serzenişiyle bir üniversitenin dekanını arayıp, 'Kontenjanınız ne kadar-' diye sordum. '6' dedi. 'Niye arttırmıyorsunuz-' dedim. 'Hocam 20 yıldır fazla öğrenci almıyoruz'' dedi. 'Kaddafi bile senin gibi düşünmüyordu hocam' dedim. Yani değişim sadece Kaddafi, sadece Mübarek için mi geçerli- Sadece Tunus, sadece Suriye halkı için mi geçerli- Hepimiz için geçerli. Bu çerçevede biz 1 yıldan beri eğitim ve işbirliği anlaşmaları yapıyoruz. Üstelik hedef kitlemiz sadece Gaziantep ve Türkiye sınırları değil.''

-Projenin uygulanışı-

Prof. Dr. Özdemir, ''Lisanüstü Eğitim Projesi''nin nasıl uygulanacağına ilişkin de şu bilgileri verdi:

''İstanbul'da ulaşım çok büyük bir sorun olduğu için Milli Eğitim Müdürlüğü 4 okulunu bize açacak. O okulun bütün giderlerini biz karşılayacağız. Hocalarımız o okullara giderek, eğitimlerini orada görecek. Yüksek lisans eğitimini hem Gazikent Üniversitesi, hem de anlaşmalı olduğumuz üniversitelerin hocaları verecek. Biz ilk defa Türkiye'nin atıl bir potansiyelini harekete geçiriyoruz. Ankara Sanayi Odası, Ankara Ticaret Odası, İŞKUR ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını ile bir araya geldik ve 611 sayılı yasayı sektöre anlattık. Çünkü bu yasa, hem sanayiye, hem de üniversitelere yeni görevler getiriyor. Bu eski klasik 'Ben üniversitemden dışarı çıkmam' diyen anlayışla uyuşmuyor. Bu çerçevede şu anda İŞKUR ile çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Diyarbakır'da istihdam garantili eğitim veriyoruz. Bu çerçevede Lisansüstü Eğitim Projesi, bence UNESCO'nun, BM'nin 'eğitim kurumlarını eğitime sürekli açık tutma' felsefesine uygun bir örnek.''

''Lisansüstü Eğitim Projesi'' protokolü, daha sonra Yıldız ve Özdemir tarafından imzalandı. Prof. Dr. İbrahim Özdemir, imza töreninin ardından Muammer Yıldız'a plaket sundu.  





Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
duygusal mı?
duygusal mı? - 12 yıl Önce

Ücreti ne yine öğretmen mi tırtıklıyacaksınız.

Mustafa DEĞER
Mustafa DEĞER - 12 yıl Önce

Merhabalar! Gelişime ve değişime imkan sağlayacak olan böyle bir fırsatın Öğretmenlerimize tanınması mükemmel bir proje. Ancak, MEB teşkilatlarında kendini yenilemek ve değiimin içinde görmek isteyen binlerce personel var onlara da aynı fırsatın tanınması sanırım eşitlik ilkesi açısından etik olur diye düşünüyorum. Herkese sevgi ve saygılarımla....

SIRADAKİ HABER