ÖĞRETMENLERİN ATAMA DUYURUSU NEDEN YAYINLANMIYOR

Müfettişler derneği Milli Eğitim Bakanlığı’nı uyardı.

ÖĞRETMENLERİN ATAMA DUYURUSU NEDEN YAYINLANMIYOR


Müfettişler derneği Milli Eğitim Bakanlığı’nı uyardı.Öğretmenlerin il içi  ve il dışı atamalarına ilişkin duyurunun 15 Mayısta yapılması gerekiyor.  MEB Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 25. Maddesinde;
“ yer değiştirmelerine ilişkin duyuru, Personel Genel Müdürlüğünce il içi yer değiştirmeler için en geç ilgili yılın 15 Mayıs, il dışı yer değiştirmeler için en geç 25 Mayıs tarihine kadar Bakanlığın internet  sayfasında yapılır.”hükmü yer almaktadır.
Yine aynı maddede yer değiştirme işleminin duyuru tarihinden itibaren en geç on iş günü içinde başlatılacağı belirtilmektedir. Yani öğretmenlerin il içi atamalarının en geç 25 mayısta bitirilmesi zorunlu.
Bu durumda Bakanlığın en geç  5 gün içinde il içi,15 gün içinde il dışı yer değiştirme duyurusunu yapması gerekiyor.  Bakanlık bu haliyle duyuruya çıkarsa büyük sorun yaşanacak.
Zorunlu eğitime ilişkin6287 sayılı kanun ilköğretim okullarının bu yıl ilkokul ortaokul diye ayrılmasını gerektirdiği halde bakanlık bu çalışmayı henüz yapmadı. Bu da yer değiştirme işlemlerinde engel olacak. Çünkü öğretmenlerin yer değişikliği talebinde bulunurken okulların türlerine göre istekte bulunmaları gerekiyor.  Ortaokula dönüştürülecek ilköğretim okullarında  bu yıl 1. Sınıfa kayıt yapılmayacak. Bu durumda okullarda sınıf öğretmeni fazlalığı oluşacak. Bir sınıf öğretmeninin ortaokula dönüşecek bir okula yer değişikliği talebinde bulunması anlamsız çünkü orada zaten sınıf öğretmeni fazlalığı olacak. Bakanlık okul dönüşümünü 5 gün içinde bitirmek zorunda şayet okul dönüşümünü yapmadan duyuruya çıkılırsa önümüzdeki öğretim yılında işler içinden çıkılmaz hal alacak. Zaten norm fazlası öğretmeni olan okullara daha da fazla öğretmen atanmış olacak. Bu öğretmenler boşta mı oturacak? Bir yanda yüz yirmi bin öğretmen açığı varken diğer yandan bir çok okulda norm fazlası öğretmenler bulunacak.
İlkokula dönüşecek ilköğretim okullarında Branş öğretmenleri için bu yıl için böyle sorun yaşamayacaklar çünkü okullarındaki 6,7,8. Sınıf öğrencileri yine aynı okula devam edecek. Ancak benzer sorunları 2013-2014 öğretim yılından itibaren onlarda yaşayacak.
 Bakanlık elini çabuk tutmalı ve aşağıdaki işlemleri ivedilikle yapmalı.
            İlkokul-ortaokul dönüşümünü bu hafta mutlaka bitirmeli,
2.               Okullarda önümüzdeki yıl itibariyle kaçar şube açılacak kaç öğretmene ihtiyaç olacak  tespit edilmeli, 15 Mayıs öncesinde bunun duyurusu yapılmalı,
3.                Bulunduğu okulun ortaokula dönüşmesi nedeniyle norm fazlası konumuna düşecek sınıf öğretmenleri  bilgilendirilmeli ve onlara il içi yer değiştirme hakkı verilmeli.
4.                 İl içi veya il dışı yer değiştirmelerde branş öğretmenleri durumlarına göre ortaokullara, sınıf öğretmenleri ise ilkokullara tayin istemeli.
 
Zorunlu eğitim uygulamasının kaosa dönüşmemesi için Müfettişler Derneği olarak Bakanlığa  uyarıda bulunuyoruz

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER