ÖĞRETMENLERİN YER DEĞİŞTİRMELERİNDE HANGİ TARİH ESAS ALINACAK

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin zorunlu yer değiştirme süresinde 31 Aralık 2013'ün esas alınacağını kararlaştırdı.

ÖĞRETMENLERİN YER DEĞİŞTİRMELERİNDE HANGİ TARİH ESAS ALINACAK
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin zorunlu yer değiştirme süresinde 31 Aralık 2013'ün esas alınacağını kararlaştırdı.

 

Bu tarih itibarıyla bulundukları ilde en az 3 yıl çalışma süresini tamamlayanlar iller arasında yer değiştirme isteğinde bulunabilecek.MEB, öğretmenlerin 2013 yılı iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme işlemleri için başvuruları bugünden itibaren almaya başladı. Başvurular 24 Temmuz 2013'e kadar yapılabilecek.

Bakanlığın yer değiştirme işlemlerine ilişkin esaslarına göre, zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlayan, zorunlu çalışma yükümlülüğü olmayan veya bundan muaf tutulan öğretmenlerden, 31 Aralık 2013 itibarıyla bulundukları ilde en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlayacaklar, iller arasında yer değiştirme isteğinde bulunabilecek.

6 Mayıs 2010'dan önce Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmenliğe başlayıp, bu tarihten sonra KPSS puanıyla kadrolu öğretmenliğe atananlardan sözleşmeli öğretmenlikte geçen süreleri dahil olmak üzere bulundukları ilde 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar da yer değiştirme isteği için başvuru yapabilecek. Kadrolu öğretmenliğe atanan bu öğretmenler zorunlu çalışma yükümlülüğünden muaf tutulacak.

Başvuruların son günü itibarıyla adaylıkları kaldırılmış olmak kaydıyla istemeleri halinde sağlık ve eş durumu özrü nedeniyle zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenmiş olanlar ile birinci, ikinci ve üçüncü hizmet alanlarında görev yapan zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenler, zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına yer değiştirme başvurusunda bulunabilecek. Ancak bu kapsamdaki öğretmenlerde bulunduğu ilde 3 yıllık çalışma süresi aranmayacak, bu durumdaki öğretmenlerden tercihlerine atanamayanlar, bulundukları yerde görevlerine devam edecek.

Dördüncü, beşinci ve altıncı hizmet alanlarında görevli zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenler bulundukları illerde 31 Aralık 2013 itibarıyla 3 yılını doldurmuşlarsa il içinde veya iller arasında zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına yer değiştirme isteğinde bulunabilecek.

“Zorunlu çalışma yükümlülükleri ertelenebilecek”

Bakanlık, il dışı yer değişikliğine başvuracak öğretmenlerin hizmet puanlarının hesabında, yer değiştirme başvurularının son gününü esas alacak.

Merkez ve taşra teşkilatı ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görevli öğretmenler, 15 Eylül 2013'e kadar kadrolarının bulunduğu eğitim kurumuna dönmek kaydıyla, yer değiştirme hakkından yararlanabilecek. Bunlardan en geç 15 Eylül 2013 itibarıyla atandıkları eğitim kurumunda göreve başlamayanların atamaları iptal edilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin ilgili maddesinde sayılan mazeret halleri kapsamında mazeretlerinin devam ettiğini belgelendiren öğretmenlerin zorunlu çalışma yükümlülükleri, talepleri halinde ertelenecek.

“Zorunlu hizmet alanlarına atanacaklar”

Birinci, ikinci ve üçüncü hizmet alanında görev yapan zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden eşi aynı ilin farklı ilçesinde (büyükşehirlerde büyükşehir belediye sınırları dışında) ya da başka bir ilde görev yapanlar, istemeleri halinde zorunlu yer değiştirme başvurusunda bulunmayabilecek. Bu durumdaki öğretmenler eşinin olduğu yere 2013 özür durumundan yer değiştirme döneminde yer değiştirme isteğinde bulunacak.

Bu öğretmenlerden özür durumundan yer değiştirme döneminde eşinin yanına yer değiştirme isteği olmayan ya da atama isteğinde bulunmasına rağmen ataması yapılamayanlar, Bakanlıkça zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına atanacak.

Soruşturma sonucu başka ile atanan öğretmenler, yeni görevlerine başladıkları tarihten itibaren 3 yıl geçmeden daha önce görev yaptıkları ile yer değiştirme isteğinde bulunamayacak.

Bu yıl il içi yer değişikliği döneminde atanan öğretmenler, iller arası yer değiştirme başvurusunda bulunamayacak.

25 okul tercih edilebilecek

Başvurular MEB'in “http://mebbis.meb.gov.tr” veya “http://ikgm.meb.gov.tr” adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurularak yapılacak.

Okul, ilçe ve il milli eğitim müdürlükleri yöneticileri, yer değiştirme iş ve işlemlerinin yürütülmesinden, başvuruların onaylanması ya da reddedilmesinden görevli, yetkili ve sorumlu olacak.

İller arasında yer değişikliği başvurusunda bulunan öğretmenler, aynı ya da farklı illerden, en çok 25 eğitim kurumunu tercih edebilecek. Bu tercihlerine atanamama ihtimaline karşılık öğretmenlere, 26. seçenek olarak bir ili daha tercih etme hakkı verilecek. Ancak 25 eğitim kurumu tercihi tamamlanmadan 26. seçenek işaretlenemeyecek.

Yer değiştirmeler, öğretmenlerin tercih ettiği eğitim kurumlarındaki norm kadro açığı dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğü esasına göre yapılacak. Hizmet puanlarının eşitliği halinde öncelik, öğretmenlikteki hizmet süresi fazla olana verilecek, eşitliğin bu durumda da sürmesi halinde bilgisayar kurasıyla atama yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER