ÖĞRETMENLİKTE KARİYER BASAMAKLAR UNUTULDU

ÖĞRETMENLİKTE KARİYER BASAMAKLAR UNUTULDU

ÖĞRETMENLİKTE KARİYER BASAMAKLAR UNUTULDU
Öğretmenlikte kariyer basamaklarını devreye sokarak mesleki derecelendirme yapan “Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliği” hükümlerinde yeralan kariyer sisteminin ne zamanuygulamaya gireceği belirsizliğini koruyor.
2005 yılında Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmeliğe rağmen, kariyer basamaklarıkonusunda bir ilerleme sağlanamaması,konunun Meclis önergesi yoluyla Prof. Dr. Zühal TOPÇU tarafından da dile getirilmesineyol açtı.
Topçu konuyla ilgili hazırladığı önergede şu ifadelere yer verdi:
“Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliği 13.08.2005 tarihli 25905 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanmıştır. Kariyer Basamakları bu yönetmeliğe göre;öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen şeklinde 3 basamaklı iken, Aralık 2012'de yapılan çalışmaya ithafen bu basamakların stajyer öğretmen, öğretmen, uzmanöğretmen, kıdemli uzman öğretmen ve başöğretmen olarak değiştirildiği belirtilmiştir. Kariyer Basamakları ile ilgili olarak;
1. Yeni hazırlanacak olan yönetmelik ne zaman yayınlanacaktır?
2. Yayınlanacak olan bu yönetmelik ile beraber yapılacak olan sınavların içeriği nasıl olacak?
3. Bu kademeler arası değerlendirmeler %50 sınav + %50 değerlendirme çizelgesi üzerinden oluşacak puan üzerinden yapılacaktır. Değerlendirme çizelgelerinde yer alacakölçütler neler olacaktır?
4. Kariyer Basamakları için yapılacak sınavlar kaç yılda bir yapılacaktır?
5. Verilecek olan ek puanlar arasındaki adaleti ne şekilde sağlamayı düşünüyorsunuz?
6. 10 Mayıs 2013 tarihinde yayınlanan “Ulusal Öğretmen Strateji Belgesi”nde yer alanöğretmen kariyer gelişim sistemini iyileştirmek için yapılan tasarı ve düzenlemeleritamamlamak için hedeflediğiniz bir tarih var mıdır? Varsa ne zamandır?”
Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER