Okul gezilerinde tartışmalı karar!

Milli Eğitim Bakanlığı, okul gezilerinde kullanılacak servis araçlarının en fazla 6 yaşında olma şartını kaldırdı.

Okul gezilerinde tartışmalı karar!
2007 yılında Aksaray’da 7’si öğrenci 33 kişinin ölümüyle sonuçlanan bir okul gezisinin ardından araçların yaşlı olduğu ortaya çıkmış ve bu tehlikenin ortadan kaldırılması için bir genelgeyle, okul gezilerinde kullanılacak araçların 6 yaştan büyük olmaması şartı konmuştu. Boldavin Şoförler Odası Başkanlığı MEB’in okul gezileri için araçlarda 6 yaş sınırını Danıştay’a götürmüştü. Danıştay 10. Dairesi de Bakanlığın kararını geçtiğimiz günlerde iptal etti. Bu gelişme üzerine MEB geçtiğimiz hafta bir genelge ile okul gezilerinde kullanılacak araçlarda artık, 6 yaş sınırı aranmayacağını duyurmak zorunda kaldı.

Yaş şartı yok

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, yeni eğitim dönemine hazırlık amacıyla yayınladığı bir genelgeyle, Danıştay’ın iptal kararını duyurdu. Yeni dönemde okul gezilerinde Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nin otobüslerin yaş şartlarıyla ilgili hükümlerinin esas alınacağını belirtti. Karayolu Taşıma Yönetmeliği ’nde, okul gezilerinde kullanılacak araçlar için istenen D2 yetki belgesi taşıyan araçlarda, araç asgari kapasitenin dışındaysa yaş şartı aranmıyor. Asgari kapasiteyi sağlayacak araçlar için ise 10 yaşından büyük olmama şartı getiriliyor. Uzun yolda kullanılan araçların yaşının büyük olması yol güvenliği açısından tehkileli bulunuyor. Yaşı büyük araçlarda oluşan metal yorgunluğu ve teknik donanımın yetersizliği, o araçla okul gezisi için yola çıkan öğrencilerin can güvenliğini de tehdit ediyor.

Geziler başlıyor

81 ilden öğrencilerin katıldığı ve Samsun, Erzurum, Sivas, Çanakkale, Ankara illerinde şehitlikleri, müzeleri kapsayan “Cumhuriyet Eğitim Gezileri” de 27 Eylül’de başlayacak. Bu gezilere 81 ilden 1000’i aşkın öğrenci katılacak. Bu geziler dışında il milli eğitim müdürlüklerinin başta Anıtkabir olmak üzere illerinde çok çeşitli gezileri organize ediliyor. Bu kapsamda öğrenciler otobüs yolculukları yapmak zorunda kalıyor.


BELGELERİN ÜZERİNE TIKLAYIN
Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
NECATİ TÜRK
NECATİ TÜRK - 11 yıl Önce

YERİNDE BİR KARAR,DAHA ÖNCEKİ YANLIŞ VE ÜRETİCİ FİRMALARA FIRSAT SAĞLAYAN BİR KARARDI,OTOBÜSLERDE 10 YIL 1 YAŞ SAYILIR,MOTOR ÖMÜRLERİ BİLE YAPTIKLARI KİLOMETREYE GÖRE 10 YILI GEÇEBİLİYOR..! 2.500.000 KM Yİ RAHATLIKLA AŞABİLEN OTOBÜSLERİN 6 YAŞINDAKİLERİ OTAGARLARDA ÇALIŞMAKTADIR,OTOBÜSLERE HEM D2 BELGESİ VERECEKSİN SONRA 6 YAŞINDAN BÜYÜK OLANLARA OKULLARDA HAYIR DİYECEKSİN,10 YAŞINI GEÇEN OTOBÜSLERE ŞEHİR İÇİ TURİST TAŞIMA BELGESİ VERMEYECEKSİN AMA TÜRKİYE İÇİNDE SERBESTSİN YALNIZ TÜRSABA KAYITLI OLACAKSIN DİYEREK HİZMETİN NE TARAFA YAPILDIĞINI BELİRTECEKSİN,YURT DIŞINDAN GELEN OTOBÜSÇÜ ARKADAŞLARA BU KONULARI ANLATTIĞIMIZ ZAMAN İNANAMIYORLAR SADECE GÜLÜYORLAR,HALİMİZE BAKIN,GERÇEKTEN KOMİK,TUV MUAYENESİNDEN GEÇEN ARAÇLARDAN YOL BELGELERİ İÇİN ARAÇ UYGUNLUK BELGESİ İSTEYEN BİR İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZ VAR.30 YILDIR OTOBÜS SAHİPLİĞİ VE SÜRÜCÜLÜĞÜ YAPAN BİRİ OLARAK ALINAN BU SON İPTAL KARARINI VE BU KARARI VERENLERİ SAYGIYLA SELAMLIYORUM.

SIRADAKİ HABER