Okul kantinleri her ay denetlenecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğü, okul müdürlüklerine yeni eğitim öğretim yılına başlamadan önce okul kantinlerindeki LPG tüpleriyle ilgili gerekli önlemlerin alınması ve kantinlerin en az ayda bir kez denetlenmesi talimatı verdi

Okul kantinleri her ay denetlenecek

MEB Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürü Murat Bey Balta, okul müdürlüklerine, 19 Eylül'de başlayacak 2011-2012 eğitim-öğretim döneminde önce yapılması gereken hazırlıklara ilişkin yazı gönderdi. Okullardaki güvenliğin sağlanmasına yönelik uyarıların yer aldığı yazıda, okul binalarının depreme dayanıklılığı ile ilgili teknik rapor alınması gerektiği belirtildi. Ayrıca yangın konusunda alınan önlem ve söndürme tedbirlerinin yeterli olup olmadığına dair ilgili kurumdan rapor alınması istendi. Okulda gece bekçisinin bulunmaması halinde de durumun en yakın emniyet birimine bildirilmesi gerektiği vurgulandı. Okullardaki bütün bölümlerin tertip, düzen ve temizliğine özen gösterilmesi, sıraların temizliği, boya-badana, WC ve çevre düzenlemesi ile ilgili işlerin okullar açılmadan tamamlanması talimatı verildi. Yazıda, atölye ve laboratuvarların da gözden geçirilerek eksikliklerin giderilmesi uyarısı yapıldı. Okul kantinlerindeki LPG tüpleriyle ilgili gerekli tedbirlerin alınması talimatı verilerek, ayrıca okul kantinlerinin yetkililerce ayda en az biz kez denetlenmesi gerektiği vurgulandı.

 

Başarısız öğrencilere takip

 

Yıl içinde davranış notu indirilen öğrencilerin disiplin durumu ayrı ayrı ele alınacak. Yıllara göre öğrencilerin dersler bazında üniversite giriş sınavlarında aldıkları sonuçlar üzerinde durulacak. Başarı ve başarısızlık nedenleri araştırılarak başarının artırılmasıyla ilgili çalışmalar başlatılacak. Eğitim-öğretim etkinlikleri kapsamında okul müdürleri çeşitli zamanlarda öğretmenlerin derslerini izleyerek rehberlikte bulunacak. Öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırılması için çalışmalar yapılacak.




Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER