OKUL KAYITLARI İÇİN ÖNEMLİ UYARI... BOŞUNA OKULA GİTMEYİN

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, “Veliler kendi bölgesindeki okula göndermek istemeyince, başka okulları zorluyor. Veliler hiçbir surette kendi bölgesinin dışındaki okulu zorlamayacak, çünkü bunun çaresi yok" dedi.

OKUL KAYITLARI İÇİN ÖNEMLİ UYARI... BOŞUNA OKULA GİTMEYİN
Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, okullara kayıtların otomatik olarak yapıldığını vurgulayarak, “Veliler kendi bölgesindeki okula göndermek istemeyince, başka okulları zorluyor. Veliler hiçbir surette kendi bölgesinin dışındaki okulu zorlamayacak, çünkü bunun çaresi yok. Çocukların okulları değişmeyecek” uyarısında bulundu. Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, okullara kayıt işlemleriyle ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu. Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanunla birlikte ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere üç türde okul olduğunu belirten Aydoğan, Ankara'da ilkokul ve ortaokulların ayrılması çalışmalarının yapıldığını bildirdi. Aydoğan, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren 450 civarında ilkokul, 250 civarında ortaokul, 100 civarında hem ilkokul hem de ortaokul olan okul ve 400 civarında ise lise olduğunu ifade etti.

-“Mevcut okuyan öğrenciler bundan etkilenmeyecek
Kayıtların sadece ilkokul 1. sınıf ile ortaokul 5. sınıf için yapılacağını vurgulayan Aydoğan, bu okullarda okuyan diğer öğrencilerin öğretmenleriyle birlikte aynı okula devam edeceğini söyledi. Aydoğan, “Veliler panik yaşıyor. Ortaokul dediğimiz zaman, bütün ilkokuldaki çocukları alıp başka yere göndereceğimizi zannediyorlar. Ortaokul da desek, ilkokul da desek mevcut okuyan öğrenciler bundan etkilenmeyecek. Öğretmeniyle, idarecisiyle okula devam edecek” diye konuştu. Bu sene ilköğretim 4. sınıftan mezun olan öğrencilerin gelecek eğitim öğretim yılından itibaren ortaokul 1. sınıfa gideceklerini belirten Aydoğan, bu sınıfta öğretmenlerin değişeceğini, branş öğretmenlerinin derslere gireceğini söyledi. Başkentte bu sene ilköğretim 4. sınıfta olup gelecek sene ortaokullu olacak 70 bin civarında öğrenci bulunduğu bilgisin veren Aydoğan, ilkokula bu sene başlayacak öğrenci sayısını da tespit ettiklerini, 66-72 aylık olan 85-86 bin çocuğun bu sene okullu olacağını belirtti. Aydoğan, geçen sene bu sayının 73 bin olduğunu ifade ederek, okula başlama yaşının aşağı çekilmesiyle bu sayının 13 bin daha arttığını kaydetti.

-“Veliler okula gitmeyecek”
Haziran ayı içinde kayıtların başlayacağını söyleyen Aydoğan, “Kayıt diye bir şey yok aslında, öğrencinin hangi okula kaydının yapıldığı sistemden okulun listesine düşüyor” dedi. Kayıt işlemleri için velilerin okula gitmeyeceğini belirten Aydoğan, “Veliler kendi bölgesindeki okula göndermek istemeyince, başka okulları zorluyor. Veliler hiçbir surette kendi bölgesinin dışındaki okulu zorlamayacak, çünkü bunun çaresi yok” diye konuştu.

Çocukların kayıtlarının Adrese Dayalı Kayıt Sistemi'ne göre, otomatik yapıldığını anlatan Aydoğan, “Hiç kimseyi devreye sokmasınlar çünkü teknik olarak bu mümkün değil. Bunu izah etmek en çok yaşadığımız sıkıntı. Kayıt için kimseye gitmesinler, faydası olmayacak. Çocukların okulları değişmeyecek” dedi.
Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
yilmaz küpecik
yilmaz küpecik - 12 yıl Önce

Bu sistem gecen senede varmiydi var ise eyercevremdeki bazilarinin okullarini deyistirdiklerine sahit oldum. Bu konuyla ilgili bilgi verir iseniz sevinirim ayrica okullarda kayit parasi istiyeceklermi???

SIRADAKİ HABER