OKUL MÜDÜRLERİNE KADRO GELİYOR

İşte o çalışmalardan bazı duyumlarımızı sizlerle paylaşmak istedim. Bu duyumlarımız yıllardır konuşulmuş fakat hayata bir türlü geçirilememiş konular olduğunu sizlerde, MEB camiasında bilmektedir. Bazı çevreler tarafından MEB'i yapılandırmaya yönelik çalışmalar yapılıyor. Peki bu çalışmalar neler?

OKUL MÜDÜRLERİNE KADRO GELİYOR

Eğitim camiasının sürekli gündemde tuttuğu, sayın bakan ömer Dinçer zamanında dile getirilen, Okul müdürlerinin unvan olmasına yönelik çalışmalar son şeklini almış durumda seçim sonrası bu çalışmaların hayata geçirileceği konuşuluyor.

MEB Müşteşarlığına atamasının yapıldığı günlerde de Yusuf TEKİN'e de sunulan bu çalışma şimdi daha detaylı hale getirildi.

İşte bu çalışmaların ana başlıkları

1- Okulların kampüs haline dönüştürülmesi ve yönetimin yapısının nasıl olacağı;

2- Okul Müdürlüğün bir ünvan olması konusu; Önümüzdeki yıllarda okul Müdürlükleri birer kadro haline getirilecek, okul müdürlüğüne atanma şartları değişecek. Okul müdürü atanma şartlarından biri müdür yardımcılığı görevinde en az 3 yıl Öğretmenlik mesleğinde ise en az 10 yıl çalışmış olma şartı getirilecek. Okul müdürlerinin ek dersleri kaldırılacak, bunun yerine ek ödeme verilecek, Okul Müdürleride şube müdürleri gibi  kademe ve dereceleri 1/1 olarak ataması yapılacak torba kadro olarak 3000 Bin ek gösterge üzerinden ödeme yapılacak. Okul müdürleri ders denetimleri yapacak, maaş karşılığı derse girmeyecekler.

3- Her okula Bir müdür yardımcısı kadrosu verilecek norm dışı, Bu müdür yardımcısı okulun teknik müdür yardımcısı sıfatını taşıyacak 30 saat ekders alacak okulun inşaat ve tamirat gibi onarım gerektiren işlerden sorumlu olacaktır

. 4- Öğretmenler, aday öğretmen, öğretmen, uzman öğretmen ve baş öğretmen ünvanlarına ayrılacaklar.uzman ve baş öğretmenlere devam eden sistemdeki ücretler yüzde elli oranında artırılacak. Eğitim öğretim işlerinde uzman ve baş öğretmenlere, dersleri dışında eğitim öğretim işleri görevleri verilecek ve okul başarısı başta olmak üzere, akademik başarı ile öğrenci veli - öğretmen ilişkilerini düzenleme görevi verilecek bu görev verilen öğretmenlere haftalık 4 saat ücret ödemesi yapılacak. 

Hasan Okur

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2015, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
anamurlu
anamurlu - 9 yıl Önce

Şimdi bunları rüyanda mı gördün desem ?

SIRADAKİ HABER