Okul Müdürlüğünde Puana Göre Atama Kalkıyor

Okul Müdürlüğünde Puana Göre Atama Kalkıyor

Okul Müdürlüğünde Puana Göre Atama Kalkıyor
Milli Eğitim Bakanlığı bürokrasisinde ve taşra teşkilatında performans sistemi uygulaması başlıyor. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, her yıl stratejik hedefler belirleneceğini, bir yılın sonunda bu hedefleri tutturamayan yöneticilerin görevden alınacağını açıkladı.

Bakan Dinçer, bir grup gazeteci ile yaptığı sohbette bakanlık bünyesinde başlatılan performans sisteminin detaylarını açıkladı. İlk etapta il ve ilçe milli eğitim müdürlerine performans sistemi uygulayacaklarını belirten Dinçer, şöyle konuştu: “Her yıl stratejik hedefler belirlenecek. Bu hedefleri tutturamayan bir yılın sonunda gidecek, yerine yenileri atanacak. Sisteme bu yıl başlıyoruz. 81 ilin yöneticilerini tek tek taradık, içlerine 
başarılı olan da var, performansı düşük olan da var. Bu kapsamda 27 il müdürü kalacak, 54'ü görevden alınacak. Bundan sonra gösterilen performansa göre görev yapacak. Vizyon sahibi, dürüst, başarılı, kişileri seçeceğiz. Performans kriterleri arasında, o ilin üniversiteye girişteki başarı oranı, okullar arası başarı oranı, okullaşma oranları, teknolojik gelişmeler gibi konular olacak. Her yıl bu performansı ölçeceğiz. İl müdürlerine tek tek o yılla ilgili hedeflerini soracağız. Örneğin, üniversiteye giriş sınavına yönelik başarı sıralamasında 44'üncü bulunan ilin müdürü 'ben bu yıl 35'inci sıraya yükseleceğim' deyip de bu hedefini tutturamazsa görevden alacağız”

ATAMA SİSTEMİ DEĞİŞİYOR

Performans sisteminin il ve ilçe müdürlerinin ardından iki yıl içinde okul müdürlerine de uygulanacağını kaydeden Dinçer, “Oyunun kurallarını baştan ilan edeceğiz, bu kurallara uyan kalacak, uymayan gidecek” dedi.

Okul müdürlerinin atamasında puan sisteminin de değiştirileceğini belirten Dinçer, “Şu anda puanı yüksek olan öğretmenler arasından seçip müdür atıyoruz. Bundan sonra müdürleri atarken de performansa bakacağız. Türkiye'deki 42 bin okulu akreditasyon sistemine sokacağız. Birbirleri ile mukayese edeceğiz. Nereden nereye gelmiş? Müdürleri atarken, kişilikleri, öğretmen yeterlilikleri, performansı gibi kriterleri ön planda tutacağız. Okul müdürlerinin belirlenmesinde puan uygulamasına son verilecek”
Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
MEHMET HOCA
MEHMET HOCA - 12 yıl Önce

BU YIL ŞU KADAR ÖĞRETMEN ATAMASI HEDEFLİYORUZ DEYİP ,ATAMA SAYISI HEDEFİNİN ALTINDA KALAN TUTTURAMAYAN!!! BAKANI KİM GÖREVDEN ALACAK.TAMAM AYNI KURAL SAYIN BAKANIMIZ VE HATTA KURULAN HÜKÜMETLER İÇİNDE GEÇERLİ OLACAKSA KABUL.NE DERSİNİZ SAYIN BAKANIM KEDİNİN FAREYLE OYNADIĞI GİBİ ÖĞRETMEN-İDARECİLERLE OYNAMAYIN EĞİTİMDEKİ SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ HER DEFASINDA ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK DEĞİL,BAKIN ŞU SORUNDUR İŞTE;OKULUMUZDA BİR TEK HİZMETLİ KADROSU YOK 61 DERSLİKLİ İKİ BİNA 1350 MEVCUDU VAR SÖZDE ANADOLU LİSESİ OLDUK 2 YILDAN BERİ.GEÇEN YIL OLDUĞU GİBİ HİZMETLİLERİMİZİN SGK DAN KARŞILANAN MAAŞLARI YİNE SGK TARAFINDAN KESİLDİ OKUL AİLE BÜTÇESİ TAM TAKIR KURU BAKIR HADİ BAKALIM HİZMETLİLERİ ÇIKARMAK ZORUNDA KALDIK SAYIN BAKANIM ARTIK HERHALDE ÖNÜMÜZDEKİ YIL GÖNDERECEĞİNİZ TABLET BİLGİSAYARLAR,AKILLI TAHTALAR TEMİZLİK YAPAR SINIF VE KORİDORLARI PASPASLAR.

ali
ali - 12 yıl Önce

ne demeli

SIRADAKİ HABER