OKULLARDA 4+4+4 KAOSU

4+4+4 sisteminin nasıl uygulanacağı konusunda büyük bir belirsizlik var.

OKULLARDA 4+4+4 KAOSU

Okullarda dört dörtlük kaos

4+4+4 sisteminin nasıl uygulanacağı konusunda büyük bir belirsizlik var.


Okul kapılarının yeni eğitim yılında bir kaosa açılacak olması, “Belirsizlik, beceriksizlikten değil, gizlilikten, art niyetten kaynaklanıyor” yorumlarını beraberinde getiriyor.

Yeni eğitim öğretim yılında başlayacak 4+4+4 sisteminin nasıl uygulanacağı konusunda tam bir kaos yaşanıyor. 33 bin ilköğretim okulunun bazıları ilkokul, bazıları da ortaokul olarak ayrılacak. Bu konuda henüz bir planlama yapılmazken, veliler, öğretmenler ve okul yönetimlerinin kafası karışık. Yeni planlamayla birlikte 11 milyon ilköğretim öğrencisi ile 500 bin sınıf öğretmeninin en az yarısının okullarının değişmesi gündeme gelecek. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 5 bin imam hatip ortaokulu açma hedefi nedeniyle 33 bin ilköğretim binasının bir bölümü bu okullar için tahsis edilecek. Bu durum da diğer ilkokul ve ortaokul binalarının sayısının azalması, sınıf mevcutlarının artmasını beraberinde getirecek.

4+4+4 eğitim sistemi, yeni eğitim öğretim yılında uygulamaya konulacak. Ancak pek çok konuda yaşanan belirsizlik, öğrencilerin, öğretmenlerin, velilerin ve okul yönetimlerinin kafasını karıştırıyor. Okul kapılarının yeni eğitim yılında bir kaosa açılacak olması, “Belirsizlik, beceriksizlikten değil, gizlilikten, art niyetten kaynaklanıyor” yorumlarını beraberinde getiriyor.

Temel 8 yıllık kesintisiz eğitimi 4+4+4 şeklinde kesintili hale getiren yasanın nasıl uygulanacağı konusunda çok sayıda soru işareti bulunuyor. Öğrencilerin, öğretmenlerin, velilerin ve okul yönetimlerinin kafası “derslik ve öğretmen yetersizliği, ilk ve ortaokullar ile lise binalarının birbirinden ayrılması ve bağımsız imam hatip ortaokullarının kurulmasına öncelik verilmesi, ikili eğitim uygulamasının arttırılması” konularında karışık. Tüm bu konularda Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yürüttüğü çalışmalar tamamlanmazsa, 2012-2013 eğitim öğretim yılı belirsizliğin yarattığı bir kaos ile başlayacak. 4+4+4 yasasının çıkarılmasının ardından kafa karışıklığının giderilmesi amacıyla bakanlık tarafından yayımlanan genelge, mevcut soru işaretlerini gidermekten çok arttırdı. Yeni eğitim yılında pek çok sorunun ortaya çıkması bekleniyor.

Yeni planlamayla birlikte 11 milyon ilköğretim öğrencisi ile 500 bin sınıf öğretmeninin en az yarısının okullarının değişmesi gündeme gelecek.(cumhuriyet)

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
edanur ayçiçek
edanur ayçiçek - 12 yıl Önce

bu olay benimde kazfamı karıştırıyor inşallah okulumuzdan ayrılmayız

SIRADAKİ HABER