Ömer Dinçer, görevlendirme ve vekaletleri resmi olarak kaldırdı

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tüm il milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği genelge ile görevlendirme ve vekaletleri kaldırdı.

Ömer Dinçer, görevlendirme ve vekaletleri resmi olarak kaldırdı

21 Kasım 2011 tarihinde gönderilen yazıda, bundan sonraki görevlendirmelerde Görevde yükselme yönetmeliğinde yer alan asaleten atanma şartlarının aranması gerektiğine yer verildi.

İŞTE İLLERE GÖNDERİLEN YAZI

"Asli görevi Türk Milli Eğitiminin genel amaçları ve temel ilkeleri doğrultusunda eğitim öğretim hizmetlerini yürütmek olan öğretmenlerden 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu kapsamında İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İl/İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri görevlerini vekaleten veya görevlendirmeler ile yürütenler gözden geçirilerek, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından yerine getirilmekte olan hizmetlerde aksama medyada gelmeyecek şekilde görevlendirmelerinin sona erdirilerek kadrolarının bulunduğu eğitim kurumlarındaki asli görevlerine döndürülmeleri gerekli görülmüştür.

Yönetim görevlerinde esas olan, yönetimin atanma şartlarını taşıyanlar eliyle yürütülmesidir. Hizmetin etkin ve verimli yürütülmesi için öncelikle, Milli Eğitim Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde asaleten atanmada aranan şartları taşıyanlardan ihtiyaç olması halinde görevlendirmenin yapılması veya teklif edilmesi; bunun mümkün olmaması halinde normla sınırlı olmak üzere il ve ilçe milli eğitim veya okul, kurum yöneticileri tercih edilmelidir.



BELGELERİN ÜZERİNE TIKLAYINIZ
Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
hak yerini bulsun
hak yerini bulsun - 12 yıl Önce

bu kanayan yaralar artık bitsin ne görevlendirmesi ya gir sınava kazan gel arkadaş. helal olsun bakana..

Mustafa DEĞER
Mustafa DEĞER - 12 yıl Önce

Sayın Bakanımızdan bir istirhamımız olacak o da, MEB Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği'nin 5. maddesinde eksik düzenlenen kadro unvanlarına (İşletme Md., Dön. Serm.Md., Basımevi Md. ve bunların yardımcıları)yer verilmesi ayrıca nasıl oluyor da aynı kategoride olan MÜDÜR unvanlı personelin tekrar müdürlük sınavına girerek unvanını değiştirmesi gibi saçma bir uygulamanın ortadan kaldırılması gerekmektedir. Mevzuatın ilk çıktığı şekli ile 24. maddesinin değişiklikten önceki haline acilen getirilmesi gerekir. Böyle saçma sapan uygulamaların ortadan kaldırılmasını ve mevzuatın yasalara özelliklede kadro kanununa uygun hale getirilmesini, ayrıca; görev tanımları ile yetki ve sorumluluk alanlarının açıkça tüm unvanlar için belirlenmesini talepediyoruz. Örneğin: Bendeniz 1.derece kadrolu Tesis Müdürü unvanlı yöneticiyim, 5 yıl Valilik İl Planlama ve Korrdinsayon Müdürü V. ile 2 yıl İl Belediyesi Yazı İşleri Müdürü görevlerini yaptığım halde kendi kurumumda Şube Müdürlüğü gibi daha alt bir görevi yapamıyorum veya yapamamaız için tüm engeller MEB tarafından önümüze çıkartılıyor. "Bu ne perhiz bu ne turşu" denecek cinsten garip garip uygulama. Hataların bir an önce düzeltilmesi dileklerimizle saygı ve sevgiler....

mmmmm
mmmmm - 12 yıl Önce

sayın bakan bir koltuğa üç eleman görevlendirilmiş hale diyorsunuz görevlendirme kaldırılmiş bu ne un ne helva sayın bakanım

BABACAN
BABACAN - 12 yıl Önce

SAYIN BAKANIM ELBETTE BOŞ OLAN BİR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE, ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNE GÖREVLENDİRME YAPILACAKTIR. BİZ ÖĞRETMENLERİN KARŞI OLDUĞU HUSUS BU DEĞİLDİR. BİZİM KARŞI OLDUĞUMUZ SİZİN DE YAZINIZDA BİR NEBZE İFADE ETTİĞİNİZ BU MAKAMLARA ŞARTLARI TAŞIMAYAN KİŞİLERİN GÖREVLENDİRİLMESİDİR. SAYIN BAKANIM BİR DE KADROSU A İLİNDE ÖĞRETMEN, MÜDÜR, ŞUBE MÜDÜRÜ, MEM MÜDÜRÜ OLUPTA BAŞKA BİR İLE GÖREVLENDİRMELER VARDIR Kİ BU İNSANA PES DEDİRTMEKTEDİR. ADAM AYDIN İLİ KADROSUNDA İZMİRDE MEM MÜDÜRLÜĞÜ YAPIYOR. SAYIN BAKAN BU NASIL OLUYOR? BİR DE A İLÇESİNDEKİ BİR ÖĞRETMEN, MÜDÜR YARDIMCISI ALINIYOR B İLÇESİNE VEKALETEN ŞUBE MÜDÜRÜ, MEM MÜDÜRÜ OLARAK GÖREVLENDİRİLİYOR. BU NASIL OLUYOR? YAZINIZI DİKKATLE OKUDUM EVET YAZINIZIN ÜSTÜ FATİH, İYİ, GÜZEL, ANCAK YAZINIZIN ALTI ŞİŞHANE. YANİ SANKİ ÇEVİR KAZI YANMASIN POLİTİKASI GİBİME GELDİ. NEDEN NET BİR BİÇİMDE GÖREVLENDİRİLEN MAKAMA GÖREVLENDİRİLECEK KİŞİLERDE O MAKAMA ATANMA ŞARTI ARANIR DİYEMEDİMİZ, DOĞRUSU ÇEKİNDİĞİNİZ ÇEVRELER KİM MERAK EDİYORUM? KULAĞIMIZA GELEN DEDİKODULARA GÖRE BİR SENDİKA DURUN BAKALIM BU MAKAMLARA GELENLER ÖNCE İDEALİST, SONRA REALİST, DAHA SONRADA .... OLURLAR DİYE PROPAĞANDA YAPMAKTADIR. BİRAZ ZAMAN GEÇSİN BİZ ONU FELEĞİN ÇEMBERİNE SOKARIZ DEMEKTEDİRLER. YAZINIZIN SONU BANA SANKİ BU SENDİKANIN DEDİĞİNE GELMEKTE OLDUĞUNU HİSSETTİRMEKTEDİR. SAYIN BAKAN LÜTFEN YILLARIN BİRİKİMİ İLE ELDE ETTİĞİNİZ DOĞRULARDAN SİYASET UĞRUNA VAZGEÇMEYİNİZ. ANCAK O ZAMAN ADINIZI TARİHE YAZDIRABİLİRSİNİZ. SAYGILARIMLA.

Reel kişi
Reel kişi - 12 yıl Önce

Aferin.Bakacaz hangi görevlendirmeler iptal edilecek.

murat
murat - 12 yıl Önce

Görevlendirmelerin son bulacağına inanmıyorum.Daha öncede duymuştuk bu tür haberleri.Bakanlık görevlendirmeleri son bulsa dahi,kimse koltukları bir türlü bırakmıyor.Valilik onayı ile göreve devam ediyorlar.MEB'lığını dinleyen yok.Sayın bakanım İzmir MEM görevlendirmelerine göz atarsanız durum dahada iyi anlaşılır.Her şeye rağmen yeni Bakanımıza güveniyorum.

ali derin
ali derin - 12 yıl Önce

hala rüyansından uyanan bir bakana kavuşamayacakmıyız. roma işgal edilmiş papazlar da meleklerin cinsiyetini tartışırlarmış. milli eğitim bakanlığının hali de bu misalden gldürmeyin Allah aşkına

kemal
kemal - 12 yıl Önce

öğretmnelerin sürgün gibi geçici görevlendirmeleri için ne yaptınız sayın bakan..


SIRADAKİ HABER